Slideno ielu dēļ pagājušajā diennaktī Rīgas reģionā traumas guvuši 15 cilvēki

Aizvadītajā diennaktī Rīgas reģionā uz slidenajām ielām gūto traumu dēļ neatliekamās palīdzības dienests izsaukts 15 reižu.

Šādu pašu iemeslu dēļ cietuši cilvēki arī citviet Latvijā, piemēram, Latgales reģionā traumas guvuši desmit cilvēki, bet Zemgalē - trīs.

Paslīdot uz slidenajām ielām, cilvēki guvuši gan kāju, gan roku, gan galvas traumas.

Kā stāstīja Bukša, apsaldējumu bijis mazāk, savukārt pieaudzis alkohola intoksikāciju skaits, jo daži cilvēki "aizsvinējušies". Rīgas reģionā ar alkoholu saindējušies pieci cilvēki, pa kādam arī pārējos reģionos.

Rēzeknes rajonā kāda sieviete guvusi smagus apdegumus sveces izraisītā ugunsgrēkā.

Bukša atzīmēja, ka mediķu darbu ļoti apgrūtinot sliktie apstākļi uz ceļiem, īpaši mazāk apdzīvotās vietās - dažviet mediķi spiesti iet tālu ar kājām, lai nokļūtu pie slimniekiem.

Ik reizi, kad iedzīvotāji pamana kādu bezpalīdzīgu cilvēku, kuram, iespējams, radušās veselības problēmas, noteikti vajadzētu piezvanīt glābšanas dienestam uz tālruni 112, ja zvans tiek veikts no mobilā telefona, vai neatliekamajai medicīniskajai palīdzībai uz tālruni 03, ja zvans tiek veikts no stacionārā telefona. Mediķi uzsver, ka par šādiem gadījumiem jāziņo arī tad, ja cietušais izskatās pēc bezpajumtnieka vai cilvēka alkohola reibumā.

Svarīgākais