"airBaltic" nākamgad biznesu balstīs uz tranzītpasažieriem

Latvijas nacionālā lidsabiedrība AS "Air Baltic Corporation" ("airBaltic") nākamgad necer uz Baltijas valstu pasažieriem, jo ekonomiskās krīzes zemākais punkts šajā reģionā vēl nav sasniegts, biznesa portālam "Nozare.lv" skaidro "airBaltic" prezidents un līdzīpašnieks Bertolds Fliks.

"Nākamgad nevar cerēt, ka ekonomika Latvijā atjaunosies. Gaidām, ka ekonomika turpinās krist. Negaidām izaugsmi arī Lietuvā un Igaunijā. Tas nozīmē, ka arī nākamgad koncentrēsimies uz tranzītpasažieriem," skaidro Fliks.

Jebkurā gadījumā esot skaidrs, ka "Eiropa ir krīzes vidū, bet, runājot par Baltijas valstīm, pavisam noteikti zemākais punkts vēl nav sasniegts".

Vienlaikus Fliks ir pārliecināts, ka nākamgad "airBaltic" strādās ar labu un pozitīvu rezultātu.

"Pagaidām izskatās, ka mūsu pasažieru plūsmas pieaugums nākamā gada pirmajā ceturksnī būs krietni lielāks nekā šogad," secina "airBaltic" prezidents.

"airBaltic" ir akciju sabiedrība, kas dibināta 1995.gadā. Tās galvenie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un SIA "Baltijas aviācijas sistēmas" ar 47,2% akciju.

Aviokompānija "airBaltic" 2008.gadā strādāja ar 27,8 miljonu latu zaudējumiem, savukārt šogad bija plānojusi sasniegt 12 miljonu latu peļņu.

Latvijā

Latvijas pilsonis, miljardieris Pjotrs Avens vērsies ar iesniegumu Valsts policijā, lūdzot sākt kriminālprocesu pret nesen Latvijas pilsonību ieguvušo Dmitriju Savinu par apzināti nepatiesu izdomājumu tīšu izplatīšanu un neslavas celšanu, aģentūru LETA informēja Avena pārstāvji.