Rīgas lidostā aizturēts policijas meklēšanā esošs Latvijas pilsonis

© f64

Aizvadītajā nedēļā Rīgas lidostā robežsargi aizturējuši no Berlīnes ieceļojošu Latvijas pilsoni, kurš atrodas policijas meklēšanā, informēja Valsts robežsardzē.

1978.gadā dzimušais vīrietis nodots policijas darbiniekiem.

Savukārt Ventspils ostā no Nineshamnas ar prāmi ieceļojošā autotransporta un pasažieru pārbaudēs robežsargi aizturējuši Lietuvas pilsonis, kurš robežsargiem uzrādīja viltotu Lietuvas vadītāja apliecību. Pret 1969.gadā dzimušo vīrieti par viltotu dokumentu izmantošanu sākts kriminālprocess.

Vēl aizvadītajās trīs dienās - no piektdienas līdz svētdienai - Zilupes un Pāternieku robežkontroles punktos ieceļošana Latvijā liegta diviem Krievijas pilsoņiem. Kaimiņvalsts pilsoņiem nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Personas nosūtītas atpakaļ uz izceļošanas valstīm.

Savukārt izceļot no Latvijas robežsargi lieguši trim Latvijas pilsoņiem un vienai Latvijas nepilsonei.

Rīgas lidostā izceļošana no valsts liegta trim nepilngadīgiem Latvijas pilsoņiem, jo jauniešiem nebija vecāku notariāli apliecinātas piekrišanas patstāvīgai izceļošanai no Latvijas. Nepilsonei izceļošana liegta Zilupes robežkontroles punktā. Sievietes pase nav bijusi derīga ceļošanai ārpus Šengenas valstu teritorijas.

Kopumā aizvadītajās trīs dienās, kontrolējot imigrāciju valsts iekšienē, robežsargi 36 personām fiksējuši ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumus, savukārt transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā noteikumus pārkāpušas 29 personas.

Trīs dienu laikā robežsardze uz ārējām robežām un valsts iekšienē pieķērusi 122 likum

Svarīgākais