Lūdz atsaukties vairāku grupu asins donorus

© f64

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) šonedēļ īpaši aicina atsaukties A rēzus pozitīvās, AB rēzus negatīvās un O grupas asins donorus, jo šo asiņu krājumi šobrīd ir zemā daudzumā.

Šonedēļ VADC plānoti desmit izbraukumi pie donoriem visā Latvijā, un tāpat kā līdz šim asinis varēs ziedot arī VADC telpās Rīgā, Sēlpils ielā 6.

Pirmie divi šīs nedēļas VADC izbraukumi notiks jau šodien. Viens no tiem Aizkraukles pilsētas kultūras namā, Spīdolas ielā 2, līdz plkst.14, bet otrs Rīgā, pie Dailes teātra, līdz plkst.14.

Rīt, 5.augustā, no plkst.10 līdz 14, donori tiks gaidīti pie SIA "Amicus Pro" Rūjienā, Valdemāra ielā 26, kā arī Balvu sociālajā servisā, Balvos, Raiņa ielā 52, no plkst.9 līdz 13 un specializētajā donoru autobusā Rīgā pie AS "Balta", Raunas ielā 10/12, no plkst.11 līdz 15.

Savukārt trešdien, 6.augustā, asinsdonori tiks pieņemti Naujenes pagasta Sociālās palīdzības un sociālo pakalpojumu centrā no plkst.9 līdz 12 un specializētajā donoru autobusā pie tirdzniecības parka "Alfa", no plkst.9 līdz 14.

Ceturtdien VADC mediķi atradīsies Skrundas kultūras namā, Lielajā ielā 1A, no plkst.10 līdz 13 un Kaunatas tautas namā Rāznas ielā 14, Kaunatā, no plkst.9 līdz 12.

Nedēļu noslēgs specializētā donoru autobusa izbraukums pie Rīgas 2.slimnīcas, Ģimnastikas ielā 1, no plkst.10 līdz 14.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.