Izsludina atkārtotu konkursu Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai krievu valodā

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludinājusi jaunu konkursu par Saeimas priekšvēlēšanu raidījuma veidošanu krievu valodā, informē NEPLP Informācijas centra vadītāja Agnese Berga.

Atkārtoti konkurss izsludināts, jo iepriekšējais beidzies bez rezultāta.

Konkursa mērķis ir priekšvēlēšanu diskusiju raidījuma veidošana krievu valodā un pārraidīšana komerciālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu TV programmās, lai atspoguļotu Saeimas vēlēšanām pieteikto deputātu kandidātu sarakstus.

Konkursa finansējums ir 8627,42 eiro, kas paredzēts viena 60 minūšu gara priekšvēlēšanu raidījuma izveidei.

TV priekšvēlēšanu raidījums tiek veidots izplatīšanai zemes apraides, satelīta, kabeļu, interneta un citās raidīšanas platformās laika posmā no 4.septembra līdz 3.oktobrim.

Pretendentiem savi piedāvājumi jāiesniedz līdz 12.augusta plkst.12. Pretendentu izvērtēšana un lēmuma pieņemšana notiks ne vēlāk kā līdz 21. augustam.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties NEPLP mājaslapā.

Kā ziņots, konkursā par Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanu latviešu valodā uzvarējuši telekanāli LNT un "Re:TV". LNT piedāvājums atzīts par labāko premjera amata kandidātu TV debašu veidošanai, kas būs viens raidījums. "Re:TV" piedāvājums atzīts par labāko priekšvēlēšanu TV raidījumu veidošanai piecos vēlēšanu apgabalos, kas būs pieci raidījumi.

Kopumā Saeimas priekšvēlēšanu raidījumu veidošanai atvēlēti aptuveni 60 000 eiro.

Svarīgākais