Strauji pasliktinājusies situācija elektroenerģijas apgādē Latgalē

Šodien pēcpusdienā strauji pasliktinājusies situācija elektroenerģijas apgādē Latgalē.

Šodien ap plkst.16 traucēta vai pārtraukta elektroenerģijas piegāde bija aptuveni 10 000 klientu, taču plkst.18 elektroenerģijas apgāde traucēta aptuveni 25 000 līdz 30 000 klientu, informēja energokompānijas Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

"Situācija kļūst arvien sliktāka," sacīja Siksnis, norādot, ka Latgalē patlaban līst lietus, taču gaisa temperatūra ir aptuveni mīnus viens grāds, līdz ar to koku zari apledo un lūst, pārraujot elektrolīnijas.

Vissliktākā situācija ir Krāslavas, Rēzeknes un Ludzas rajonos, sacīja Siksnis.

Viņš arī norādīja, ka "Latvenergo" speciālisti aktīvi strādā, lai radušos bojājumus novērstu, tomēr, ja saglabāsies tik nelabvēlīgi laika apstākļi, strauju situācijas uzlabošanos tuvākajā laikā nevar gaidīt.

Kā ziņots, šodien elektroenerģijas piegādes traucējumu novēršanā iesaistītas 100 brigādes.

Galvenokārt traucējumi radušies no slapja sniega, kas ieliecis vai iegāzis kokus daudzviet vidēja sprieguma elektriskajās līnijās. Trešdienas pievakarē vietumis gaisa temperatūra pazeminājās un gaisa vadu līnijas trūkušas, neizturot sniega un ledus svaru.

Montieru darbu apgrūtina slapjais sniegs un mainīgie laika apstākļi, kas traucē piekļūšanu līniju bojājumu vietām. Kopš vakardienas nav būtisku uzlabojumu ceļu stāvoklī, tādēļ operatīvā izbraukuma brigāžu operativitāte ir būtiski ierobežota.

Kā ziņots, ceturtdien no rīta traucēta elektroenerģijas piegāde bija aptuveni 34 000, bet plkst.11 - 27 000 klientu. Savukārt vakar pēcpusdienā bez elektrības bija aptuveni 15 000 klientu.

"Latvenergo" atgādina - redzot zemē guļošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā tam nedrīkst tuvoties. Par to jāziņo policijai vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

"Latvenergo" atvainojas klientiem par neērtībām un izsaka pateicību par izpratni un pacietību. "Latvenergo" dara visu iespējamo, lai nodrošinātu normālu elektroapgādi klientiem un Ziemassvētki nebūtu jāpavada ārkārtas apstākļos.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.