Valsts policija par 13 000 latu iegādāsies spēles nepilngadīgo izglītošanai drošības jautājumos

Valsts policija (VP) nolēmusi par 13 000 latu iepirkt puzles, spēles un arī dažādus poligrāfiskos materiālus nepilngadīgo izglītošanai drošības jautājumos.

Kā informēja VP preses pārstāve Linda Neimane-Zobena, vispārējās prevencijas darba ietvaros VP darbinieki, kuri strādā nepilngadīgo noziedzības novēršanas jomā, organizē dažādas lekcijas izglītības iestādēs, kuru viens no mērķiem ir aktualizēt ceļu satiksmes noteikumu ievērošanu un līdz ar to mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību.

VP darbinieku, kuri strādā nepilngadīgo noziedzības novēršanas jomā, izglītības iestādēs rīkoto preventīvo pasākumu kvalitatīvai norisei, kā arī atgriezeniskās saites: lektors - skolēns un skolēns - lektors sekmēšanai, lai aktualizētu un sekmētu bērnu zināšanas ceļu satiksmes jomā, ir nepieciešama atbilstoša metodiskā, prezentatīvā un preventatīvā bāze, piemēram, puzles un spēles, kas atbilst dažādu vecumposmu bērniem, kā arī poligrāfiskie materiāli - ar VP, Obligātās civiltiesiskās apdrošināšanas logo un tekstu, kurā akcentēta arī ceļu satiksmes noteikumu ievērošana.

Pužļu un spēļu izmantošana VP darbā nodrošina preventīvo pasākumu un metodisko materiālu atbilstību mūsdienu prasībām, piemēram, attīstīta bērnu saskarsmes, komunikatīvās prasmes un iemaņas dažādās sadzīves situācijās, arī tās, kas saistītas ar ceļu satiksmi, līdz ar to garantējot mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību.

Patlaban ir izveidojusies situācija, ka vairākus gadus lietotās puzles ir tehniski nolietojušās, bet spēles, kas domātas ceļu satiksmes noteikumu apguvei dažādu vecumposmu bērniem, būs bērnu izziņu attīstoša un atraktīva novitāte VP darbā.

Savukārt piezīmju blociņi skolēniem kalpos dažādās dzīves situācijās, kā arī tie ietver informāciju, kas māca pareizu uzvedību uz ceļa un aktualizē jau zināmo ceļu satiksmes jomā, līdz ar to garantējot mazaizsargāto satiksmes dalībnieku drošību.

Veikt apmācību bērniem par pareizu uzvedību uz ceļa nekad nav par daudz, par to ir jārunā bērniem saprotamā un interesantā valodā un veidā, izmantojot dažādas pedagoģiski atzītas metodes, tostarp puzles un spēles, jo galvenais bija, ir un būs mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku drošība, uzsver policija.

Piedāvājumus šim konkursam varēja iesniegt līdz 16.decembrim. Pagaidām šī konkursa uzvarētājs vēl nav zināms.