Elektroapgāde traucēta aptuveni 34 000 "Latvenergo" klientu

Kopš 23.decembra vakara nelabvēlīgu laika apstākļu dēļ ar traucētu vai pārtrauktu elektroenerģijas piegādi Latvijā ir aptuveni 34 000 AS "Latvenergo" klientu, informēja energokompānijas Ārējās komunikācijas daļas vadītājs Andris Siksnis.

Galvenokārt traucējumi radušies no slapja sniega, kas ieliecis vai iegāzis kokus daudzviet vidēja sprieguma elektriskajās līnijās. Trešdienas pievakarē vietumis gaisa temperatūra pazeminājās un gaisa vadu līnijas trūkušas, neizturot sniega un ledus svaru.

Visvairāk vēlā trešdienas vakarā cietusi elektroapgāde Austrumu reģionā (Rēzeknes, Daugavpils, Krāslavas, Ludzas apkārtnē), traucējumi skāruši arī Aizkraukles, Bauskas, Cēsu un Siguldas reģionu klientu apgādi. Daugavpils un Rēzeknes apkārtnē traucējumi ir aptuveni 7000 klientu, Krāslavā un Ludzā - ap 5000.

Montieru darbu apgrūtina slapjais sniegs un mainīgie laika apstākļi, kas traucē piekļūšanu līniju bojājumu vietām. Kopš vakardienas nav būtisku uzlabojumu ceļu stāvoklī, tādēļ operatīvā izbraukuma brigāžu operativitāte ir būtiski ierobežota.

"Latvenergo" atgādina - redzot zemē guļošu līnijas vadu vai uz līnijas uzkritušu koku, nekādā gadījumā tam nedrīkst tuvoties. Par to jāziņo policijai vai Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam.

"Latvenergo" atvainojas klientiem par neērtībām un izsaka pateicību klientiem par izpratni un pacietību. "Latvenergo" dara visu iespējamo, lai nodrošinātu normālu elektroapgādi klientiem un Ziemassvētki nebūtu jāpavada ārkārtas apstākļos.