DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šīsdienas nozīmīgāko norišu apskats.

IZLĒMĪGI: Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) liedzis Latvijā ieceļot trīs plaši pazīstamiem Krievijas dziedātājiem - Oļegam Gazmanovam, Josifam Kobzonam un Allai Perfilovai, kura pazīstama ar skatuves vārdu Valērija, informē Ārlietu ministrijā. Kobzons Latvijas "melnajā sarakstā" nonācis jau otro reizi.

IZMIRSTAM: Iedzīvotāju skaits Latvijā šā gada 1.jūlijā bija 1 995 600 cilvēku, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati. Šī gada pirmajā pusgadā Latvijā reģistrēti 10 469 jaundzimušie, un tas ir par 460 mazuļiem vairāk nekā 2013.gada pirmajos sešos mēnešos. Jūnijā valstī reģistrēti 1813 jaundzimušie, un tas ir par 98 vairāk nekā pērn jūnijā.

IEBIEDĒŠANAS TAKTIKA: NATO patruļlidmašīnas pagājušā sestdienā virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas identificējušas divus Krievijas armijas reaktīvos iznīcinātājus "Su-24". Jau ziņots, ka Krievijas armijas lidmašīnas tuvu Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem šovasar manītas īpaši bieži.

IET PLAŠUMĀ: Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) ir saņēmis laboratorisko analīžu rezultātus, kas apstiprina Āfrikas cūku mēra (ĀCM) vīrusu divām mājas cūkām Dagdas novada Ķepovas un Bērziņu pagastā un vienai mežacūkai Ērģemes pagastā, Valkas novadā, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja PVD. Ērģemes pagastā atrastais mežacūkas sivēns bija tuvu pirms tam atrastās inficētās mežacūkas atrašanās vietai.

JAUNI SPĒLĒTĀJI: Vairākas Nīderlandes armijas militārpersonas nosūtījušas aizsardzības ministrei Žanīnai Henisai-Plashārtai vēstuli ar lūgumu nosūtīt viņus uz Ukrainas austrumiem, lai cīnītos pret krievu algotņu un viņu vietējo līdzskrējēju bruņotajām bandām.

POZITĪVI: Festivālu "Positivus", kas aizvadītajā nedēļas nogalē notika Salacgrīvā, apmeklējuši vairāk nekā 25 000 cilvēku ne tikai no Baltijas un Skandināvijas valstīm, bet arī Vācijas, Lielbritānijas, Itālijas, Nīderlandes un pat no citiem kontinentiem. Trīs dienu laikā uz astoņām "Positivus" skatuvēm uzstājās vairāk nekā 100 mākslinieku, piemēram, "Kraftwerk", "The Kooks", Ellija Goldinga, "King Charles", "Elbow", "Bastille", "The 1975" un citi.

IES KARSTI: Šonedēļ Latvijā gaidāms sauss un saulains laiks un gaisa temperatūra atkal, iespējams, sasniegt pat plus 30 grādu atzīmi, kas nozīmē, ka jāuzmanās no pārkaršanas saulē un nedrīkst aizmirst par regulāru ūdens patēriņu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.