"Positivus" aizvadīts mierīgi

© f64

Pagājušajā nedēļas nogalē lielākais mūzikas un mākslas festivāls Baltijā "Positivus" aizvadīts mierīgi, informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.

Kopumā pasākuma norises laikā reģistrēti 53 pārkāpumi. Visvairāk pārkāpumu bijuši saistībā ar nelikumīgu narkotisko un psihotropo vielu apriti - sākti divi kriminālprocesi par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu glabāšanu, un 25 personām tiks piemērots administratīvais sods. Tika aizturēti gan Latvijas, gan arī kaimiņvalstu - Igaunijas un Lietuvas - pilsoņi.

Četros gadījumos pasākuma apmeklētāji bija pārmēru lietojuši alkoholiskos dzērienus, kā rezultātā bija nepieciešama mediķu palīdzība, un piecos gadījumos policijas klātbūtne bija nepieciešama incidentos, kas radās starp iereibušiem pasākuma apmeklētājiem.

Sākts kriminālprocess par krāpšanas gadījumu. Policijā vērsās kāds vīrietis, kurš Salacgrīvā no kādas privātpersonas bija iegādājies festivāla biļeti par 50 eiro, taču, uzrādot to pie ieejas, izrādījās, ka biļete nav derīga.

18.jūlija pēcpusdienā Salacgrīvā reģistrēts arī viens ceļu satiksmes negadījums. Notika divu automašīnu sadursme, taču negadījumā nav cietušo un šoferi sastādījuši saskaņoto paziņojumu. Savukārt 19.jūlija rītā Salacgrīvā kāds motorollera vadītājs pie stūres bija sēdies 0,73 promiļu reibumā. Vadītājam sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols.

Svarīgākais