Nosūtīs Krievijas muitai "Latvijas Auto" sagatavoto papildu informāciju

Satiksmes ministrijā (SM) nolemts šodien nosūtīt asociācijas "Latvijas Auto" sagatavotu papildu skaidrojošu informāciju Krievijas Federālajam muitas dienestam, lai izpildītu kaimiņvalsts prasības Latvijai.

Šodien tika sasaukta darba grupa, lai tālāk risinātu Latvijas-Krievijas aktuālās robežšķērsošanas problēmas, kas saistītas ar Krievijas muitas dienesta pastiprināto mūsu valsts autopārvadātāju kontroli. Darba grupā piedalījās pārstāvji no SM, Iekšlietu ministrijas, AS "Latvijas Autoceļu uzturētājs", VAS "Latvijas Valsts ceļi", autopārvadātāju asociācijas "Latvijas Auto", Valsts ieņēmumu dienesta un Valsts robežsardzes.

SM informē, ka darba grupas sēdē šodien izskatīts arī Krievijas muitas publiskais paziņojums, ka daļēji tiks atviegloti kontroles pasākumi uz robežas. Tāpat darba grupā tika apspriesta arī pēdējā informācija par situāciju Terehovas un Grebņevas robežpunktā - cik gara ir autopārvadātāju rinda.

Dalībnieki apmainījušies ar informāciju par ceļu stāvokli pierobežā, par to, vai autovadītājiem ir pieejams ēdiens. Zināms, ka autovadītāji, kas gaida rindās Krievijas pusē, ir saņēmuši paciņas ar ūdeni, konserviem u.c. pārtiku, savukārt Latvijas puses rindā gaidošie nereti apvienojas un aizbrauc uz tuvāko pārtikas preču veikalu.

Visi dalībnieki vienojās nekavējoties veikt savstarpēju operatīvās informācijas apmaiņu par situāciju Latvijas-Krievijas pierobežā, ja tas nepieciešams.

"Nozare.lv" jau ziņoja, ka situācija ar kravas automašīnu rindām uz Latvijas-Krievijas robežas sākusi nedaudz uzlaboties. Salīdzinot ar vakardienu, Terehovā ir noformēts par 80 automašīnām un Grebņevā par desmit automašīnām vairāk izbraukšanai uz Krieviju, tomēr Valsts ieņēmumu dienests norāda, ka, ņemot vērā tuvojošos svētkus un gaidāmās brīvdienas, arī autopārvadātāju skaits, kas vēlas šķērsot robežu, ir pieaudzis, tādējādi rindas abos robežpunktos, neskatoties uz ātrāko kravu kontroli, strauji nesamazinās.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais