DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© publicitātes

Šīsdienas svarīgāko norišu apskats.

TOMĒR "JĀ": Partijas "Saskaņa" dome šodien nolēma, ka šī politiskā spēka Ministru prezidenta amata kandidāts 12.Saeimas vēlēšanās būs Rīgas mērs Nils Ušakovs. Tāpat "Saskaņas" dome šodien apstiprināja deputātu kandidātu sarakstus, kā arī priekšvēlēšanu programmu.

TRAĢĒDIJA: Vidzemē uz Tallinas šosejas šodien smagā avārijā gājuši bojā četri cilvēki, bet viens nogādāts slimnīcā, ziņo Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Sintija Virse.Negadījums noticis šosejas 41.kilometrā, proti, Saulkrastu apvedceļa krustojumā ar veco Tallinas šoseju aiz Skultes. Sākotnējā informācija liecina, ka apvidus automašīna "Ford" no mazāk svarīga ceļa izbraukusi uz šosejas "via Baltica", nepamanīja tuvojošos kravas auto, un notika sadursme. Precīzi notikušā apstākļi tiks noskaidroti izmeklēšanā.

ARĪ KAIMIŅI: Lietuvai no 2015.gada 1.janvāra ir jāpievienojas eirozonai, teikts Eiropas Parlamenta (EP) trešdien pieņemtajā rezolūcijā. EP balsojums atbalsta Eiropas Komisijas ierosinājumu un arī Eiropas Savienības dalībvalstu un valdību vadītāju politisko atbalstu jūnija Eiropadomes sanāksmē.

SKAUDRA PATIESĪBA: Valsts nevar cerēt atgūt visus līdzekļus, ko tā ieguldījusi bankā "Citadele" un finanšu sistēmas stabilizācijā, uzskata ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP). Telekanāla LNT raidījumā "900 sekundes" viņš skaidroja, ka finanšu krīzes laikā visas privātās bankas cieta vairākus simtus miljonu eiro zaudējumus. Tādēļ būtu ārkārtīgi naivi cerēt, ka valsts, kā bankas akcionārs neciestu nekādus zaudējumus.

VISI ATPŪTĀ!: Ņemot vērā aktīvo ceļošanas sezonu un Pasaules koru olimpiādes dalībnieku došanos prom, starptautiskā lidosta "Rīga" šonedēļ aicina ceļotājus lidostā ierasties laikus. Īpaši saspringta situācija solās būt nedēļas nogalē.

LIELA PROBLĒMA: Vācijas autobūves uzņēmums BMW visā pasaulē atsauks 1,6 miljonus automašīnu, teikts trešdien izplatītajā kompānijas paziņojumā. Automašīnu atsaukumu BMW skaidroja ar iespējamajām problēmām automašīnu gaisa spilvenos. Atsaukums attiecas uz BMW 3.sērijas modeļiem, kas ražoti laika periodā no 1999.gada maija līdz 2006.gada augustam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.