Policija aicina svētkos nepiemirst par drošību

Valsts policijas darbinieki aicina atcerēties dažus vienkāršus drošības noteikumus, kas palīdzēs novērst nepatīkamus starpgadījumus svētku laikā un pēc tiem.

Pirmais un galvenais nosacījums – nesēdieties pie automašīnas, motocikla vai velosipēda stūres alkohola vai narkotisko vielu reibumā, un neļaujiet to darīt draugiem. Īpaši pieskatiet jauniešus, kuri bieži sevi cenšas apliecināt, kļūstot pārgalvīgi.

Sēžoties automašīnā, noteikti piesprādzējieties un piesprādzējiet savus bērnus, arī tad, ja jābrauc tikai neliels attālums. Šīs elementārās drošības noteikumu prasības avārijas gadījumā var pasargāt Jūs un Jūsu mīļo cilvēku veselību un dzīvību.

Ceļu policijas darbinieki aicina neaizmirst par atstarotājiem! Atcerieties, ka atstarotājs brīdinās autovadītāju tumsā un nepietiekamas redzamības apstākļos. Tas dod iespēju līdz pat astoņām reizēm palielināt iespēju tumsā pamanīt velosipēdistu vai gājēju.

Izbrauciet laikus! Rēķinieties ar sastrēgumiem uz ielām, jo ne tikai Jūs, bet arī daudzi citi uz svinību vietu dosies ar automašīnu. Sastrēgumā iekavētais laiks padara cilvēkus nervozus, tādēļ Jūs neapzināti varat kļūt par agresīvu autovadītāju. Cenšoties panākt iekavēto, Jūs apdraudēsiet ne tikai sevi, bet arī apkārtējos un sabojāsiet svētkus.

Braucot svinēt svētkus ārpus savas dzīves vietas, neaizmirstiet par dzīvokļa drošību. Izejot no mājas, pārbaudiet vai laikus izņemta korespondence, noslēgta gāzes padeve, atvienotas elektroierīces, cieši aizvērti logi un visbeidzot – aizslēgtas durvis, kā arī ieslēgta signalizācija (ja tāda ir).

Braucot prom, noskaidrojiet uzticamus kaimiņus, kuri šajās svētku dienās neizbrauks no mājām, un vienojieties, lai tie pievērš uzmanību arī Jūsu mājoklim, īpaši logiem, svešām personām un dzīvokļa vai mājas uzlaušanai raksturīgām skaņām. Atstājiet kaimiņiem savu tālruņa numuru, kā arī atgādiniet policijas tālruņa numurus: 02, zvanot no fiksētā tālruņa līnijas, vai 112, zvanot no mobilā tālruņa.

Ja mājās paliks pusaudži, vēlreiz pārrunājiet ar viņiem vienkāršus drošības nosacījumus – turēt durvis aizslēgtas, neatvērt tās svešiniekiem, turēt atslēgas drošā vietā, kā uzvesties uz ielas un pagalmā, kā arī kam zvanīt briesmu gadījumā.

Esiet modri sabiedriskās vietās, kur pulcējas liels skaits cilvēku. Turiet drošībā naudas maku, mājokļa un īpaši – automašīnas atslēgas, mobilo telefonu un citas vērtīgas personīgās mantas. Drūzma, kas veidojas veikalos un tirgos pirmssvētku dienās, ir ļoti labvēlīga kabatas zagļu noziedzīgo nodomu īstenošanai!

Arī svinību vietās nepiemirstiet par drošību – esiet piesardzīgi ar uguni, rūpīgi izlasiet lietošanas instrukcijas pirms pirotehnikas lietošanas, sargājiet savas mantas un uzmaniet savus nepilngadīgos bērnus. Iemāciet viņus nebaidīties gadījumā, ja noklīst no vecākiem un nekavējoties lūgt palīdzību policijas darbiniekiem, apsardzei vai pasākuma organizētājiem. Tāpat iemāciet savām atvasēm prast nosaukt savu un Jūsu vārdu un uzvārdu, kā arī kontaktinformāciju (piemēram, Jūsu tālruņa numuru).

Svarīgākais