Latvijas ostu kravu apgrozījums palielinājies par 6,6%

© f64

Pirmajā pusgadā, salīdzinot ar 2013.gada analoģisku periodu, Latvijas ostu kravu apgrozījums palielinājies par 6,6% līdz 39,38 miljoniem tonnu, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Satiksmes ministrijas Tranzīta politikas departamentā.

2013.gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas ostu kravu apgrozījums bija 36,9 miljoni tonnu.

Gada pirmajos sešos mēnešos Rīgas ostā pārkrauti 20,17 miljoni tonnu, un tas ir par 15,9% vairāk nekā pērn analoģiskā laika periodā. Ventspilī gada pirmajos sešos mēnešos pārkrauti 15,7 miljoni tonnu, kas ir par 3,8% mazāk nekā 2013.gada pirmajos sešos mēnešos, bet Liepājā pārkrauts 2,67 miljoni tonnu, un tas ir par 7,3% vairāk nekā pērn.

Vislielāko apgrozījumu ar 18,5 miljoniem tonnu Latvijas ostās sasniedza beramkravas, ar 15 miljoniem tonnu seko lejamkravas, bet ģenerālkravu apgrozījums bija seši miljoni tonnu.

Vismazākais kravu apjoma kāpums fiksēts ģenerālkravu segmentā - tas būtībā ir bijis tāds pats kā pērn, beramkravu segmentā - pieaugums par 6,5%, savukārt lejamkravu segmentā - pieaugums par 9,4%.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.