DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© publicitātes

Dienas nozīmīgāko norišu apskats.

NEPADODAS: Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks otrajā pret Strīķi ierosinātajā disciplinārlietā viņai piemērojis disciplinārsodu - pazemināšanu amatā.

SĒRGA PLEŠAS PLAŠUMĀ: Aizvadītajās brīvdienās Pārtikas un veterinārais dienests saņēmis laboratorisko analīžu rezultātus, kas liecina, ka Āfrikas cūku mēra vīruss apstiprināts vēl trijās mājas cūku saimniecībās. Saslimšana konstatēta Krāslavas novada Piedrujas un Kalniešu pagastā, kā arī Dagdas novada Bērziņu pagastā.

PAROCĪGĀK: Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Saeimas vēlēšanu likumā, lai pilsoņi, kuriem nav pases, bet ir elektroniskā identifikācijas (eID) karte, šogad parlamenta vēlēšanās varētu balsot, uzrādot arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātu vēlētāja apliecību.

BIEDĒJOŠS BRĪDINĀJUMS: Krievija gatavojas otrdien ievest savu karaspēku Ukrainā, pirmdien preses konferencē paziņojis organizācijas "Informatīvā pretestība" koordinators Dmitro Timčuks. "To apliecinošus izsmeļošus apstiprinājumus mēs saņēmām pagājušajās brīvdienās, un varam par to runāt ar pārliecību. Rostovas apgabalā ierodas īpašo uzdevumu grupas vienības. Tās ir Krievijas Galvenās izlūkošanas pārvaldes īpašo uzdevumu ierindas brigāžu izlūkošanas un diversiju grupas," pavēstīja Timčuks. "Saskaņā ar mūsu datiem apakšvienību komandieri orientēti uz to ieiešanu Ukrainā 15.jūlijā. Šis datums ne reizi vien parādījies informācijā, kuru saņemam."

DEMISIJA: Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šodien parakstīja rīkojumu par veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, savukārt potenciālais kandidāts šim amatam - Rīgas Stradiņa universitātes attīstības prorektors Toms Baumanis - savu atbildi par iespēju kļūt var ministru varētu sniegt trešdien vai ceturtdien.

GULĒŠANAS NODOKLIS: Tūristiem Parīzē un tās tiešā tuvumā kopš pirmā septembra par nakšņošanu būs jāmaksā papildus divu eiro nodoklis. Francijas Nacionālā sapulce 26 jūnijā atbalstīja jaunā nodokļa ieviešanu, kas, kā plānots, ienesīs 140 miljonus eiro gadā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.