Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu uz piecu ierēdņu amatiem

Kultūras ministrija izsludinājusi konkursu uz piecu ierēdņu amatiem, pieteikumu iesniegšanas termiņš kuriem beidzas šodien.

Kultūras ministrija (KM) izsludinājusi atklātu konkursu uz vakanto Budžeta un investīciju nodaļas vecākā referenta ierēdņa amata vietu.

Konkursā var piedalīties personas, kurām ir augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība sociālajās zinātnēs; pieredze un zināšanas par izglītības sistēmu Latvijā; pieredze un zināšanas valsts budžeta un finanšu plānošanas jautājumos; pieredze darbā valsts pārvaldē un angļu valodas zināšanas.

KM ir izsludinājusi arī konkursu uz vakanto Starptautiskās sadarbības un Eiropas Savienības politikas nodaļas vadītāja ierēdņa amata vietu.

Konkursā var piedalīties personas, kurām ir akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība; darba pieredze vadošā amatā; pieredze un zināšanas darbā ar starptautiskās sadarbības un Eiropas Savienības politikas jautājumiem; darba pieredze valsts pārvaldē; svešvalodu zināšanas, tai skaitā angļu, franču un krievu valodas zināšanas.

KM konkursa kārtībā meklē arī pretendentus uz vakanto Kultūrpolitikas departamenta Nozaru politikas nodaļas vadītāja ierēdņa amata vietu.

Konkursā var piedalīties personas, kurām ir akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība; darba pieredze vadošā amatā; zināšanas un izpratne par kultūras nozari; darba pieredze valsts pārvaldē; vismaz divu svešvalodu zināšanas, tai skaitā angļu valodas zināšanas.

KM ir izsludinājusi arī atklātu konkursu uz Kultūrpolitikas departamenta direktora ierēdņa amata vietu.

Konkursā var piedalīties personas, kurām ir akadēmiskā augstākā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība; vismaz piecu gadu darba pieredze vadošā amatā; zināšanas un izpratne par kultūras nozari; darba pieredze valsts pārvaldē; vismaz divu svešvalodu zināšanas, tai skaitā angļu valodas zināšanas.

Visiem konkursa dalībniekiem ir jāparaksta valsts civildienesta ierēdņa amata pretendenta apliecinājums, kurā jāapliecina, ka viņš ir Latvijas Republikas pilsonis, pārvalda latviešu valodu, viņam ir augstākā izglītība. Pretendents arī nedrīkst būt sasniedzis likumā noteikto pensijas vecumu. Viņam jāapliecina arī, ka nav sodīts par tīšiem noziedzīgiem nodarījumiem, nav atbrīvots no ierēdņa amata ar tiesas spriedumu krimināllietā, nav atzīts par rīcībnespējīgu likumā noteiktajā kārtībā. Pretendentiem arī rakstiski jāapliecina, ka viņš nav un nav bijis PSRS, Latvijas PSR vai kādas ārvalsts valsts drošības dienesta, izlūkdienesta vai pretizlūkošanas dienesta štata darbinieks, ka viņš nav un nav bijis ar likumiem vai tiesas nolēmumiem aizliegto organizāciju dalībnieks.

Pretendentam arī jāapliecina, ka viņš nav iestādes vadītāja vai tiešā priekšnieka radinieks (persona, kura ar ierēdni ir laulībā, svainībā vai radniecībā līdz pirmajai pakāpei, kā arī brāļi un māsas), kā arī, ka viņam nav saglabājušās tāda disciplinārsoda darbības sekas, kas uz noteiktu laiku liedz ieņemt ierēdņa amatu.

KM sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule aģentūrai LETA pastāstīja, ka konkursi izsludināti sakarā ar KM iekšējās struktūras reorganizāciju un divu KM iestāžu (Kultūras un radošās industrijas izglītības centra un Muzeju valsts pārvaldes) likvidāciju un to funkciju nodošanu KM.

No 2010. gada 1. janvāra reorganizācijas rezultātā tiks likvidētas vairākas KM struktūrvienības, apvienojot tās un izveidojot jaunas struktūrvienības, uz kuru vadītāju amatiem izsludināti konkursi saskaņā ar Valsts civildienesta likumu, kas paredz, ka uz ierēdņu amatiem izsludināms konkurss.

Tiek apvienoti divi par kultūrpolitikas jautājumiem atbildīgie departamenti, kā arī par ES politikas jautājumiem un sadarbību ar ārvalstīm atbildīgās nodaļas. Tātad, līdz ar šo struktūrvienību reorganizāciju, KM struktūrā būs par vienu departamentu un vienu nodaļu mazāk.

Svarīgākais