DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64

Dienas nozīmīgāko norišu apskats.

 

NEPIEŅEM PĀRMAIŅAS: "Es izstājos no sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa” un attiecīgās frakcijas Saeimā," paziņojumā presei norāda politiķe Irina Cvetkova. "Manas dzīves pieci gadi bija neatraujami saistīti ar politiku un aktīvu parlamentāro darbību. Šajā ceļā man bija gan uzvaras, gan vilšanās. Man ir izveidojušās labas koleģiālas attiecības ar „Saskaņas” deputātiem, tomēr, jau ilgstoši man ir konflikts ar partijas vadību sakarā ar partijas atteikšanos no savas ideoloģijas. Piemēram, nenosodot Latviešu leģionāru gājienu 16. martā, 09.maija svinības pārvērstas par aģitācijas šovu, kam nav ideoloģiskā piepildījuma. Es nevaru būt partijā, kas manipulē ar saviem vēlētājiem, attaisnojot atteikšanos no saviem ideāliem ar nepieciešamību kļūt par „lojāliem” ar nolūku ieiet koalīcijā."

VIEGLĀK VĒLĒT: Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija šodien izskatīšanai galīgā lasījuma atbalstīja divus likumprojektus, lai pilsoņi, kuriem nav pases, bet ir elektroniskā identifikācijas (eID) karte, šogad Saeimas vēlēšanās varētu balsot, uzrādot arī Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apstiprinātu vēlētāja apliecību.

KARSTĀ LAIKA UPURI: Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieki otrdien no Latvijas ūdenstilpēm izcēluši piecu cilvēku mirstīgās atliekas, starp viņiem bijis arī viens pusaudzis. Jelgavas novadā no Lielupes izcelts 15 gadus veca jaunieša līķis. Savukārt divu 45 gadus vecu vīriešu mirstīgās atliekas, kā arī 38 un 72 gadus vecu vīriešu līķi izvilkti no ūdenstilpēm Olaines novadā, Grobiņas novadā un Stopiņu novadā. Četri no pieciem noslīkušajiem peldēties bija devušies tieši vakar, tikai viens - Stopiņu novadā noslīkušais 38 gadus vecais vīrietis - tika meklēts ilgāk nekā vienu dienu.

VISS KĀRTĪBĀ:  Latvijas piešķirtie atbalsta pasākumi AS "Reverta" jeb bijušajai AS "Parex banka" un AS "Citadele banka" atbilst Eiropas Savienības (ES) noteikumiem par valsts atbalstu, konstatējusi Eiropas Komisija (EK). Līdz ar to EK ir slēgusi savu padziļināto izmeklēšanu. Pamatojoties uz Latvijas sniegto papildinformāciju, EK secināja, ka atbalsta pasākumi bija nepieciešami, lai saglabātu Latvijas banku sistēmas stabilitāti un veiktu bankas "Reverta" pienācīgu noregulējumu, paziņojumā medijiem informē EK.

PIEMIN TAUTU DRAUDZĪBU: Pieminot Baltijas ceļa akciju un sagaidot tās 25. gadadienu, Aivars Noviks-Grasis kājām dosies no Viļņas caur Rīgu līdz Tallinai tieši tādā maršrutā, kādā pirms 25 gadiem tika izveidota dzīvā cilvēku ķēde, kas simbolizēja triju Baltijas valstu protestu pret Molotova-Ribentropa paktu un centienus pēc neatkarības.

SVELME ATKĀPJAS: Saule un siltums mūs lutinājuši nepilnu nedēļu. Jau sestdien un svētdien Latviju sasniegs pamatīgi lietus mākoņi, vietām līs stipri, kā arī plosīsies pērkona negaiss. Gaisa temperatūra sestdien var noslīdēt līdz +16 grādiem, bet svētdien iespējama sutoņa līdz +29 grādiem.

SODANAUDA: Eiropas Komisija noteikusi Latvijai soda naudu 741 000 eiro apmērā par neatbilstīgi iztērētiem Kopējās lauksaimniecības politikas atbalsta līdzekļiem, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja Zemkopības ministrijas (ZM) pārstāvji.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.