Ārlietu ministrijas izdevumi tiks palielināti gandrīz par 90 000 eiro

© f64

Valdība šodien vienojusies Aizsardzības ministrijai, Ārlietu ministrijai, Izglītības un zinātnes ministrijai un Labklājības ministrijai palielināt šī gada izdevumus, lai sagatavotos un nodrošinātu Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības (ES) Padomē 2015.gadā.

Kā liecina Ministru kabineta rīkojuma anotācija, ministriju izmaksu palielinājums tiks panākts, pārdalot finansējumu 155 293 eiro apmērā no 74.resora "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums".

"Rīkojuma projekts paredz atlikušo līdz šim nesadalīto finansējumu 2014.gadam sadalīt, ņemot vērā precizēto Latvijas prezidentūras ES Padomē darba programmu un pieejamo finansējumu līdz šī gada 1.novembrim," aģentūrai LETA sacīja prezidentūras Komunikācijas un sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Linda Jākobsone, skaidrojot, ka valdības pieņemtais lēmums nepalielinās Latvijas prezidentūrai plānotos finanšu līdzekļus.

Aizsardzības ministrijai izdevumi tiks palielināti 37 349 eiro apmērā, ieskaitot izdevumus atlīdzībai 8755 eiro apmērā, tajā skaitā 6910 eiro un atalgojumam vienas amata vietas nodrošināšanai no šī gada 1.augusta, kā arī izdevumiem precēm un pakalpojumiem - 28 594 eiro materiāli tehniskajam nodrošinājumam.

Ārlietu ministrijai izdevumi tiks palielināti 85 526 eiro apmērā - starptautiska līmeņa ekspertu nākotnes scenāriju darbnīcas "Rīgas process" darba grupas izmaksām, lai nodrošinātu ekspertu viedokļu un zinātnisko izvērtējumu un publisku diskusiju par Eiropas nākotnes jautājumiem. "Rīgas procesa" 2014.gada semināru cikla kopējā tāme sasniedz 221 984 eiro, no kuriem 136 458 eiro ir apņēmies segt Eiropas sadarbības partneris, bet 85 526 eiro - Ārlietu ministrija.

Savukārt Izglītības un zinātnes ministrijai izdevumi tiks palielināti 17 778 eiro apmērā, tajā skaitā izdevumiem atlīdzībai 17 258 eiro, ieskaitot izdevumus atalgojumam 13 820 eiro apmērā, divu amata vietu nodrošināšanai no šī gada 1.augusta. Kā skaidrots anotācijā, Latvijas prezidentūras laikā plānots darbs ar Eiropas pētniecības telpas stratēģiskajiem mērķiem un to īstenošanas instrumentiem nākamajiem gadiem, kā arī virkne pasākumu zinātnes un inovāciju jomā. Lai nodrošinātu prezidentūras viedokļa un ekspertīzes, kā arī pasākumu sagatavošanu, nepieciešama divu papildu ekspertu piesaiste. Tāpat izdevumu palielinājums paredzēts preču un pakalpojumu iegādei 520 eiro apmērā.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai izdevumi tiks palielināti 10 802 eiro apmērā, tajā skaitā izdevumiem atlīdzībai 8647 eiro, ieskaitot izdevumus atalgojumam 6910 eiro apmērā vienas amata vietas nodrošināšanai no šī gada 1.augusta, kā arī izdevumiem precēm un pakalpojumiem 260 eiro apmērā un izdevumiem pamatlīdzekļu iegādei 1895 eiro apmērā.

Labklājības ministrijai izdevumi tiks palielināti 3838 eiro apmērā ārvalstu komandējumu izdevumu nodrošināšanai. Kā skaidrots anotācijā, ministrijas delegācijas palielināšana saistīta ar padziļinātu jautājumu izpēti, kuri Latvijas prezidentūras laikā būs dienaskārtībā.

Tāpat tiks palielināti bāzes izdevumi 2015.gadam izveidotajām amata vietām, pārdalot no "Gadskārtējā valsts budžeta izpildes procesā pārdalāmais finansējums" budžeta programmas "Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē nodrošināšana 2015.gadā" 56 468 eiro. Aizsardzības ministrijai vienas amata vietas nodrošināšanai līdz nākamā gada 31.jūlijam izdevumiem atlīdzībai tiks nodrošināti 14 010 eiro, tajā skaitā 11 056 eiro atalgojumam.

Izglītības un zinātnes ministrijai divu amata vietu nodrošināšanai līdz nākamā gada 31.jūlijam tiks nodrošināti 28 305 eiro, tajā skaitā 27 577 eiro atlīdzībai, ieskaitot 22 112 eiro atalgojumam, kā arī 728 eiro izdevumiem precēm un pakalpojumiem.

Savukārt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai vienas amata vietas nodrošināšanai līdz nākamā gada 31.jūlijam izdevumiem tiks nodrošināti 14 153 eiro, tajā skaitā atlīdzībai 13 789 eiro, ieskaitot 11 056 eiro atalgojumam, kā arī piešķirot 364 eiro izdevumiem precēm un pakalpojumiem.

Minētajām ministrijām trīs darba dienu laikā Finanšu ministrijai jāiesniedz priekšlikumi izdevumu precizēšanai.

Kā ziņots, ka Latvijas prezidentūra ES Padomē norisināsies no 2015.gada 1.janvāra līdz 30.jūnijam.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.