Gāzes sprādziena zaudējumus lūgs atlīdzināt apdrošinātājiem

© f64

Zaudējumus, kas gāzes eksplozijas rezultātā nodarīti daudzdzīvokļu namam Liepājā, Vānes ielā 11, lūgs atlīdzināt apdrošinātājam, ar kuru Liepājas pilsētas domes Nekustamā īpašuma pārvaldei ir noslēgts līgums par civiltiesiskās atbildības apdrošināšanu, informēja Liepājas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Ņemot vērā, ka dzīvoklis, kurā notika eksplozija, nav privatizēts un Liepājas pašvaldība to bija nodevusi īrei, atlīdzību par sprādziena rezultātā namam un iedzīvotājiem nodarītajiem zaudējumiem lūgs atlīdzināt apdrošināšanas akciju sabiedrībai "BTA". Saskaņā ar apdrošināšanas polises nosacījumiem kopējā apdrošināšanas maksimālā summa ir līdz 14 000 eiro. Ar to "Liepājas namu apsaimniekotājam" kā iedzīvotāju pārstāvim varētu segt izmaksas, kas saistītas sprādzienā izgāzto logu un durvju nomaiņu, kā arī neatliekamajiem remontdarbiem. Precīzs gāzes sprādziena izraisīto zaudējumu apmērs pašlaik vēl tiek aprēķināts un būs zināms pēc visu dzīvokļu apsekošanas.

Vienlaikus Liepājas pilsētas sociālajā dienestā pirmdien saņemti jau pirmie seši iesniegumi ar iedzīvotāju lūgumu pēc pašvaldības palīdzības dzīvokļu sakārtošanā pēc gāzes sprādziena. Šodien notiks arī domes Sociālo lietu komisijas izbraukuma sēde, kuras laikā komisijas locekļi apsekos negadījumā cietušo namu un izvērtēs dzīvokļiem nodarīto kaitējumu, lai lemtu par pašvaldības palīdzību un tās apmēru katrā individuālā gadījumā.

Jau ziņots, ka 5.jūlija vakarā Liepājā, Vānes ielā, kādā piecstāvu dzīvojamā mājā notika gāzes eksplozija. Vīrietis, kurš atradies sprādziena epicentrā, guva smagus trešās pakāpes ķermeņa apdegumus un vēlāk slimnīcā mira. Negadījumā cieta vēl seši cilvēki, tostarp divi bērni. Abi bērni un divas sievietes no slimnīcas jau izrakstīti, bet kāds vīrietis, kā arī viena sieviete joprojām turpina ārstēšanos slimnīcā.

Saistībā ar notikušo policijā ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 20.nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Policija noskaidros notikušā cēloņus un apstākļus, taču pagaidām nekomentēs iespējamos notikušā iemeslus, informēja Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.