Uz Latvijas robežas aizturēti četri Vjetnamas pilsoņi

© f64

Aizvadītajā diennaktī robežsargi par nelikumīgu Latvijas robežas šķērsošanu aizturējuši četrus Vjetnamas pilsoņus, kuri Latvijas teritorijā netālu no robežas bija paslēpušies zālē.

Kā ziņo Valsts robežsardzes preses pārstāve Jevgēnija Pozņaka, apsekojot Latvijas-Krievijas pierobežas joslu, Viļakas pārvaldes Šķilbēnu robežapsardzības nodaļas robežsargi pamanīja nelikumīga valsts robežas pārkāpuma pazīmes.

Virzoties pa zālē jau iemīto taku, robežsargi atrada noslēpušās četras personas, kuras nekavējoties aizturēja. Patlaban robežsardze ir noskaidrojusi, ka minētās personas ir Vjetnamas pilsoņi. Par valsts robežas tīšu nelikumīgu šķērsošanu personu grupā sākts kriminālprocess, un tiek veiktas tālākās procesuālās darbības.

Savukārt Kārsavas dzelzceļa robežkontroles punktā robežsargi atklāja, ka ar pasažieru vilcienu maršrutā Sanktpēterburga-Rīga-Viļņa Latvijā ieceļojošam Indijas pilsonim nav derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Robežsargi noformēja ieceļošanas atteikumu, un Indijas pilsonis caur Grebņevas robežkontroles punktu nosūtīts atpakaļ uz Krieviju.

Aizdomās par transportlīdzekļa valsts reģistrācijas numura zīmju viltojumu Terehovas robežkontroles punktā aizturēts kāds Latvijā ar automašīnu "Citroen Berlingo" iebraucošs Latvijas pilsonis. Kā norādījusi robežsardze, vadītajai automašīnai abas numura zīmes bijušas izgatavotas pašrocīgi un nav atbildušas paraugam.

Persona un transportlīdzeklis nodoti policijas darbiniekiem.

Kontrolējot imigrāciju valsts iekšienē, konstatēts, ka ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumus pārkāpušas sešas personas - pieci Lietuvas un viens Igaunijas pilsonis. Savukārt transportlīdzekļu ekspluatācijas jomā robežsardze pārkāpumos pieķērusi 14 personas - sešus Krievijas, vienu Latvijas, trīs Lietuvas, trīs Baltkrievijas un vienu Tadžikistānas pilsoni.

Kopumā aizvadītajā diennaktī Valsts robežsardzes amatpersonas uz ārējām robežām un valsts iekšienē fiksējušas 62 likumpārkāpumus.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.