Pensionāri grib piketēt

© Scanpix

Latvijas Pensionāru federācija (LPF) 18.augustā varētu lemt par nepieciešamību rīkot mītiņu septembrī, šodien Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica LPF vadītājs Andris Siliņš.

Viņš uzsvēra, ka 6.septembra pasākums ir jau iepriekš ieplānots kā tradicionāls, ikgadējs pasākums, ko apstiprinājusi LPF. Tas būs kā aizgājušā gada darba vērtējums. Taču, ja kāda LPF organizācija rosinās šādu pasākumu nerīkot, federācija par to lems augustā.

Siliņš uzsvēra, ka ir ļoti daudz neatrisinātu jautājumi, kas ir ļoti būtiski pensionāriem, piemēram, veselības aprūpes pieejamība, kompensācijas elektrības tirgus atvēršanai u.c.

Jau ziņots, ka vairākas senioru intereses pārstāvošas organizācijas neatbalsta LPF lēmumu 6.septembrī rīkot mītiņu Strēlnieku laukumā.

Šīs organizācijas ir Latvijas senioru alianse, Latgales reģiona pensionāru biedrība, Rīgas aktīvo senioru alianse un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas pensionāru biedrība.

Organizācijas, kas iestājās pret mītiņa organizēšanu, vienojās nosūtīt LPF atklātu vēstuli, vēlreiz prasot mītiņu nerīkot.

Svarīgākais