DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© ИТАР-ТАСС

Dienas aktuālo norišu apskats.

PROPOGANDA ATGRIEŽAS: Sākot no rītdienas, pēc TV kanāla "Rossija RTR" retranslācijas aizlieguma beigām, "Lattelecom" tīklā atkal tiks piedāvāts šis kanāls.

AIZIET VAI AIZSTAIDZINA?: Veselības ministre Ingrīda Circene  ir iesniegusi demisijas rakstu Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai. "Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ, uzskatu, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpjos no Veselības ministres amata," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Circene.

IZCILA PERSONĪBA: 86 gadu vecumā miris bijušais Gruzijas prezidents Eduards Ševardnadze, vēsta Gruzijas mediji.

NEMIERI TURPINĀS:  Kijevas Neatkarības laukumā naktī uz pirmdienu notikusi apšaude, kurā ievainoti četri cilvēki, atsaucoties uz policiju, ziņo mediji. Cietušie policijā nav griezušies, bet tiesībsargājošās iestādes jebkurā gadījumā izmeklēs notikušā apstākļus.

VALDE ATKĀPJAS: "Pasažieru vilciena" (PV) valde iesniegusi atlūgumus kapitāldaļu turētājam Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietniekam Dinam Merirandam, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

BIEDĒJOŠS PIEDZĪVOJUMS: Pirmdien 382 cilvēki un četri suņi tika evakuēti no vilciena Lamanša šauruma tunelī, kad elektroapgādes traucējumu dēļ apstājās vilciens, kas bija ceļā no Lielbritānijas uz Franciju.

SVELME TURPINĀS: Meteorologi brīdina, ka tuvākajās dienās gaidāms karsts un sutīgs laiks. Gaisa temperatūra stabili turēsies ap +30 grādiem. Šādi laikapstākļi saglabāsies līdz nedēļas beigām. Eksperti aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem un karstā laikā daudz vairāk uzņemt ūdeni, lai izvairītos no organisma atūdeņošanās.

 

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.