Krities ūdens līmenis Latvijas upēs

© f64

Beidzoties lietainajām dienām, aizvadītajā diennaktī Latvijas upēs par vienu līdz desmit centimetriem pazeminājies ūdens līmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumi.

Straujāka ūdens līmeņa pazemināšanās turpinājusies Aiviekstes un Ogres lejtecēs, kur līmenis krities par 12 līdz 18 centimetriem, un Lielajā Juglā pie Zaķiem, kur ūdens līmenis pazeminājies par 61 centimetru.

Daudzviet gar upju krastiem redzama veģetācija un zemūdens augi, atsevišķos upju posmos tie novērojami pa visu teces šķērsgriezumu.

Ūdens temperatūra šorīt Vidzemes upēs bija 15 līdz 22 grādi, Latgalē - 18 līdz 22 grādi, Zemgales upēs - 19 līdz 21 grāds, Kurzemes upēs - 16 līdz 21 grāda robežās. Ūdens temperatūra Latvijas ezeros šorīt bija no 17 līdz 21 grādam.

Tuvākajās dienās ūdens līmenis Latvijas upēs turpinās pazemināties.

Sinoptiķi brīdina, ka šodien un rīt Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaidāms stiprs karstums - šodien dienas laikā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz 27 grādiem, vietām gaidāms 31 grāda karstums. Rīt arī Rīgā gaidāms stiprs karstums - dienas laikā gaisa temperatūra sasniegs 27 līdz 30 grādus.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais