Valdība uzdod "Latvijas Pastam" lauzt līgumu ar "Mono"

Valdība šodien uzdeva valsts AS "Latvijas Pasts" izteikt piedāvājumu SIA "Mono" un atpirkt tai piederošās AS "Latvijas Pasta nodaļu tīkls" akcijas par to nominālvērtību Ls 24 000.

Kā pēc valdības sēdes žurnālistus informēja pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss, šāds piedāvājums "Mono" tiks izteikts.

Veiss apstiprināja, ka valdība šodien atkārtoti piekritusi, ka "Latvijas Pasts" turpmāk filiāles attīstīs paša spēkiem, laužot līgumu ar iepriekš piesaistīto stratēģisko partneri "Mono".

Kā ziņots, lēmums lauzt līgumu ar "Mono" pieņemts, izvērtējot auditoru sniegtos, kā arī lielākā kreditora AS "Parex banka" priekšlikumus un analīzi.

Pēc Veisa iepriekš teiktā, īstenojot šādu pasta nodaļu turpmāko attīstību, piecu gadu termiņā nepieciešamās dotācijas no valsts budžeta būs par diviem miljoniem latu mazākas nekā, sadarbojoties ar "Mono".

Veiss arī uzsvēra, ka iepriekš noslēgtais līgums ar "Mono" neparedz nekādas soda sankcijas līguma laušanas gadījumā.

Veiss arī uzsvēra, ka, īstenojot šādu attīstības scenāriju, papildu netiks samazināts pasta nodaļu skaits. Jau iepriekš pieņemtie lēmumi paredz, ka līdz nākamā gada pavasarim tiks slēgtas kopumā 90 pasta nodaļas, no tām patlaban jau slēgtas 60 nodaļas.

Nākamgad darbu turpinās vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Patlaban strādā 638 pasta nodaļas.

Svarīgākais