Sāk kriminālprocesu saistībā ar gāzes eksploziju Liepājā

© publicitātes

Policija sākusi kriminālprocesu saistībā ar sestdienas vakarā notikušo gāzes eksploziju kādā dzīvoklī Liepājā, informē Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 20.nodaļas "Noziedzīgi nodarījumi pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību". Pagaidām policija nekomentēs iespējamās versijas par notikušās eksplozijas iemesliem, piebilda Knīse.

Kā ziņots, 5.jūlijā gāzes eksplozijā Liepājā cietuši septiņi cilvēki - trīs vīrieši, divas sievietes un divi bērni, kuriem bija divi un trīs gadi, aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu Vānes ielā 11 glābēji saņēma pēc plkst.22. Piecstāvu mājas otrā stāva dzīvoklī bija notikusi gāzes eksplozija un dzīvoklis aizdedzies.

Latvijā

Raugoties uz nu jau samilzušo “Rail Baltica” epopeju, arvien skaidrāk iezīmējas viena ārkārtīgi būtiska lieta. Joprojām nav nekādas skaidrības, kāpēc mums šī trase ir vajadzīga. Kāda vispār ir tās jēga? Gan idejiskā, gan tīri praktiskā, jo pasaulē nekas tāpat vien nebūvējas.

Svarīgākais