Piektdiena, 3.maijs

redeem Gints, Uvis

arrow_right_alt Latvijā

Eksplozijā cietušās mājas iemītniekiem ļauj atgriezties mājās

© F64

Vakar Liepājā gāzes eksplozijā cietušās mājas iemītniekiem ļauts atgriezties dzīvokļos, informējis Liepājas pilsētas domes priekšsēdētāja padomnieks sabiedrisko attiecību jautājumos Andrejs Rjabcevs.

Viņš norādīja, ka šodien iedzīvotāju sapulcē sniegts sākotnējais būvniecības ekspertu vērtējums. Iedzīvotāji informēti, ka sprādzienā nav cietušas ēkas nesošās konstrukcijas un iedzīvotāju drošība nav apdraudēta.

Izņēmums esot otrais stāvs, kur notika sprādziens. Šie dzīvokļi esot bez logiem un durvīm. Tādēļ policija turpinās nākamās dienas tos apsargāt, lai novērstu marodierismu, skaidroja Rjabcevs.

Problēmas varētu būt apmēram 15 dzīvokļu iemītniekiem. Taču SIA “Liepājas namu apsaimniekotājs” solījies četru dienu laikā ielikt cietušo dzīvokļu durvis un logus.

Kā piebilda Rjabcevs, pagaidām ne visi Vānes ielas 11 mājas iemītnieki plāno atgriezties savos dzīvokļos. Daļa turpinās uzturēties pie saviem draugiem un radiem, jo sprādzienā cietušajā ēkā ir sliktāki sadzīves apstākļi. Piemēram, drošības pēc ir atslēgta gāzes padeve.

Jau ziņots, ka vakar Liepājā, Vānes ielā kādā piecstāvu dzīvojamā mājā notika gāzes eksplozija. Pēc sprādziena palīdzība sniegta deviņiem cilvēkiem, tostarp diviem maziem bērniem. Viens vīrietis, kurš atradies sprādziena epicentrā, cietis visvairāk. Viņš guvis nopietnus apdegumus.

Visi iedzīvotāji no ēkas tika evakuēti. Daļa pārcēlās pie radiem un draugiem, bet citi tika izmitināti pašvaldības sociālajā mājā.

Par notikušo sākts kriminālprocess.