NVO un IeM sadarbības memorandam pievienojās četras organizācijas

22.decembrī notika Iekšlietu ministrijas (IeM) Sabiedriski konsultatīvās drošības padomes sēde, kuras laikā NVO un IeM sadarbības memorandam pievienojās četras nevaldības organizācijas. Par memoranda dalībniekiem šodien kļuva biedrība "Latvijas interneta asociācija", Sabiedriskās politikas centrs PROVIDUS, Latvijas Automoto biedrība un Sieviešu tiesību institūts.

Jauno memoranda dalīborganizāciju pārstāvjiem bija iespēja koncentrēti izklāstīt plānotās sadarbības iespējas un īsi ieskicēt organizāciju jau paveikto.

"Esmu gandarīta, ka iekšlietu ministrijas sadarbība ar nevalstisko sektoru paplašinās, ka NVO pārstāvji arvien vairāk tiecas meklēt jaunus saskarsmes punktus. Mums ir ļoti nozīmīgs arī NVO skatījums uz norisēm iekšlietu sistēmā, pilnveidojot mūsu kopīgo darbu," sacīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece.

Memorands ir kā pamats pastāvīgās sadarbības mehānismam ar NVO iekšlietu nozares politikas veidošanā un ieviešanā. Memoranda īstenošanas ietvaros ministrijā izveidota Iekšlietu ministrijas Sabiedrības konsultatīvā drošības padome (SKDP). Padomi vada iekšlietu ministre un tajā kā pastāvīgi locekļi ir pārstāvētas sešas NVO un rotācijas kārtībā trīs citas no memorandu parakstījušām NVO. Konkrētu jautājumu apspriešanai padomes sēdēs tiek pieaicināti IeM padotības iestāžu vadītāji un pārstāvji, kuru viedoklis sekmē padomē diskutēto problēmu skaidrojumu un to risinājumu meklēšanu. Padomē tiek diskutēts par dažādu normatīvo aktu nepilnībām un to iespējamo novēršanu.

Iekšlietu ministrija ļoti produktīvi sadarbojusies ar nozares profesionāļu asociācijām un memoranda dalīborganizācijām gatavojot likumprojektu par grozījumiem Apsardzes darbības likumā.

Latvijā

IZM solītie tūristu tūkstoši uz olimpisko atlasi basketbolā neatbrauca. 5 miljoni iztērēti, bet kļūdas prognozēs neatzīst. Ja pirms olimpiskā turnīra IZM un LBS solīja naudu budžetam, šobrīd atrunājas ar emocijām un patriotismu. Olimpisko atlasi ar pustukšajām tribīnēm un naudas izlietošanas lietderību neviens nevērtēs, vēsta TV raidījums "Nekā personīga".

Svarīgākais