Ķemeru nacionālajā parkā notiks Sikspārņu nakts

Rīt, 5.jūlija, vakarā plkst. 19.00 Ķemeros, dabas izglītības centrā „Meža māja”, notiks Sikspārņu nakts.

Sikspārņu naktī ikvienam interesentam ir iespēja noklausīties Latvijas vadošo sikspārņu pētnieku lekcijas par sikspārņu izplatību Latvijā un citur pasaulē, to daudzveidību un dzīvesveidu, paradumiem. Visa pasākuma laikā ierasti darbojas radošās darbnīcas, kur gan lielie, gan mazi Sikspārņu nakts dalībnieki var izpaust savu radošo garu.

Sikspārņu nakts centrālais notikums ir sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru pilsētas parkā, kas ierasti sākas pēc saulrieta. Ekskursijas laikā ekspertu vadībā pasākuma dalībniekiem ir iespēja ar ultraskaņas detektora palīdzību sadzirdēt vairāku ĶNP mītošu sikspārņu sugu pārstāvjus.

Pasākuma programma:

• 19:00 – 21:30 Radošās darbnīcas, izziņas uzdevumu trasīte

• 20:00 – 21:30 Lekcijas par sikspārņiem; filma „Sikspārņu dienasgrāmata. Zelta zemes nakts bērni”

• 21:30 Leļļu teātra izrāde „Sikspārņu dzīves ainiņas”

• Pēc saulrieta, ap plkst. 22:00 sikspārņu vērošanas ekskursija Ķemeru parkā Dalība pasākumā ir bezmaksas.

Apmeklētājiem ieteicams vilkt ērtu, laika apstākļiem atbilstošu apģērbu un apavus, noderēs arī kabatas lukturītis. Noteikti neaizmirstiet arī kādu līdzekli odu atbaidīšanai! Atgādinām, ka pēc pasākuma beigām sabiedriskais transports no Ķemeriem vairs nekursē.

Latvijā

Par skandālu saistībā ar Valsts kontroles atzinumu; vai un kādēļ valsts iestādes izvēlas ar darbiniekiem tiesāties līdz galam, nevis slēgt mierizlīgumu; kādēļ Raivis Kronbergs piekrita kļūt par Valsts kancelejas direktoru; vai viņš cer nenonākt premjera vai viņa biroja nežēlastībā; ko tauta gaida no valsts pārvaldes un Valsts kancelejas direktora – “Neatkarīgās” intervija ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais