Ventspilī notiks 11. Starptautiskās Vokālās meistarklases

© f64

No 27. jūlija līdz 1.augustam Venstpili ieskandinās jauni talantīgi dziedātāji – 11. Starptautiskās Vokālās meistarklases dalībnieki no Latvijas, Krievijas Anglijas, Maltas. Tie ir jaunieši, kuri apgūst akadēmisko dziedāšanu privāti, mūzikas skolās vai mūzikas augstskolās Latvijā un ārvalstīs. Daudzi no viņiem ir izvēlējušies mūziķu profesiju un nakotnē vēlas kļūt profesionāli un atzīti mūziklu, operas un operetes žanru dziedātāji.

Sešas dienas meistarklasi dziedāšanā rādīs ievērojami dziedātāji un vokālaie pedagogi - Džoija Mammena (Anglija), Zigrīda Krīgere un Sonora Vaice (Latvija), Karmena Radovska (Malta). Ikvienam interesentam, sadarbībā ar Liepājas Universitātes medicīnas zinātņu doktori Baibu Trinīti, būs iespēja profesionāli novērtēt savu balsi un izveidot balss diapazona karti, kurā ar matemātisku precizitāti būs iepēja aprēķināt balss toņa augstumu un intensitātes galējās robežas. Balss „karte” dziedātājam sniedz ļoti objektīvu atskaites punktu kā balss attīstībai, tā arī, nepieciešamības gadījumā, terapijai.

Šogad meisatarklases dalībnieki varēs ne tikai pilnveidot savas prasames un uzzināt pieredzējušu pedagogu profesionālu, neatkarīgu vērtējumu, bet izbaudīs iespējas pašiem uzstāties divos koncertos 30. jūlijā un 1. augustā. Iedvesmojošs varētu būt arī Latvijas Nacionālās operas māklsinieku viesizrādes „Figaro kāzas” apmeklējums Ventspils teātra namā „Jūras vārti” 31. jūlija vakarā.

Svarīgākais