Internetā mēģina pārdot sivēnus no Āfrikas cūku mēra skartās zonas

© f64

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas darbinieki ievērojuši, ka internetā parādījies sludinājums, kurā piedāvāts iegādāties sivēnus no epidēmijas skartās teritorijas, informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Veicot kontrolpirkumu, policisti iegādājās divus sivēnus par 90 eiro, kas tika ievesti no karantīnas zonas Krāslavā.

Policija atgādina, ka saistībā ar izsludināto Āfrikas cūku mēra karantīnu Krāslavas un Dagdas novados ir aizliegts izvest, pārdot cūkas un cūkgaļas izstrādājumus.

Ar savu rīcību 1956.gadā dzimušais pārdevējs neievēroja Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 105.panta prasības. Kodekss fiziskajām personām par karantīnas un veterināro prasību pārkāpšanu dzīvnieku infekcijas slimību skartā punktā, aizsardzības, uzraudzības un kontroles zonās paredz naudas sodu no septiņiem līdz 350 eiro.

Par notikušo policija ir sākusi administratīvo lietvedību, kas tiks nodota Pārtikas un veterinārā dienesta Dienvidlatgales pārvaldei tālākai izskatīšanai un lēmumu pieņemšanai.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.