Rīgas reģiona policijas pārvaldes priekšniekam Ķuzim piešķir ģenerāļa pakāpi

© f64

Pēc Iekšlietu ministrijas ierosinājuma Ministru kabinets šodien, 22.decembrī, nolēmis piešķirt Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Intam Ķuzim ģenerāļa speciālo dienesta pakāpi.

Iekšlietu ministrija rosinājusi valdību I.Ķuzim piešķirt ģenerāļa pakāpi pirms dienesta gaitas likumā noteiktā termiņa, jo viņš ir pierādījis sevi kā izcilu profesionāli un vadītāju, sasniedzot augstus darba rezultātus. Tāpat I.Ķuzis šobrīd ieņem Valsts policijas priekšnieka vietnieka, Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatu, kam atbilst speciālā dienesta pakāpe ģenerālis.

I.Ķuzis dienestu iekšlietu sistēmā uzsācis 1982.gadā Tukuma rajona policijas pārvaldē. No 2003.gada līdz 2008.gadam pildījis Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatu, savukārt no šā gada 25.marta I.Ķuzis ieņem Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatu. I.Ķuzis 2006.gadā ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē, savukārt pulkveža pakāpe viņam piešķirta 2005.gada 5.maijā.

Saskaņā ar Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumu, par priekšzīmīgu dienesta uzdevumu izpildi vai labiem dienesta pienākumu izpildes rezultātiem amatpersonai kā apbalvojumu var piešķirt kārtējo speciālo dienesta pakāpi pirms noteiktā laika. Amatpersonai ir jābūt atbilstošai izglītībai un attiecīgajā speciālajā dienesta pakāpē tai ir jābūt nodienējušai vismaz pusi no kārtējās speciālās dienesta pakāpes piešķiršanai noteiktā laika.

Svarīgākais