DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© f64

Šodienas svarīgākie notikumi

AUTOBRAUCĒJU BIEDS: Ceturtdien tiks sākti Salu tilta rekonstrukcijas darbi. Jau ziņots, ka Salu tilta rekonstrukcijas darbi tiks organizēti trīs posmos, nepārtraukti nodrošinot satiksmi vismaz divās joslās katrā virzienā. Būvdarbu pirmajā posmā tiks slēgtas abas vidējās joslas, pēc tam tiks slēgtas divas joslas virzienā uz Pārdaugavu, bet trešajā posmā rekonstruēs atlikušās divas malējās joslas virzienā uz centru.

ZINĀŠANU PĀRBAUDE: Skolēni zemākos vērtējumus ieguvuši vēstures un matemātikas, bet augstākos - krievu valodas un franču valodas eksāmenā, liecina Valsts izglītības satura centra (VISC) mājaslapā esošā informācija. Vēstures eksāmenā vidēji iegūti 42,6%, bet matemātikā - 43,34%. Lai gan tie ir vājāk nokārtotie eksāmeni, vidējais vērtējums, salīdzinot ar pērno gadu, abiem mācību priekšmetiem kāpis vidēji par pieciem procentiem.

MAZAKTĪVIE LIETUVIEŠI: Lietuvas vēlētāju zemās aktivitātes dēļ referendums par iespēju aizliegt pārdot Lietuvas zemi ārvalstniekiem nav noticis, paziņoja Lietuvas Centrālā vēlēšanu komisija. Tautas nobalsošanā savu nostāju pauduši vien 15,37% balsstiesīgo Lietuvas vēlētāju, liecina sākotnējie rezultāti.

TRAĢISKĀ STATISTIKA: Krievijas mediji ziņo, ka Ukrainā bojā gājis Krievijas Pirmā telekanāla operators, kas Doņeckā pavadījis prokrieviskos kaujiniekus. 68 gadus vecais Anatolijs Kļans apšaudē guvis nāvējošu ievainojumu vēderā. Krievijas Pirmais telekanāls atzina, ka Kļans, kā arī "LifeNews" un "REN-TV" žurnālisti uzturējušies kopā ar pašpasludinātās "Doņeckas tautas republikas" kaujiniekiem netālu no Avdejevkas pilsētas.

ZIBENĪGS INTERNETS: Latvijā ir sestais ātrākais internets pasaulē un trešais - Eiropā, liecina interneta tehnoloģiju kompānijas "Akamai Technologies" jaunākais ceturkšņa ziņojums. Latvijā vidējais interneta ātrums šā gada pirmajā ceturksnī veidoja 12 megabitus sekundē (Mbps). Ātrākais vidējais interneta ātrums pirmajā ceturksnī reģistrēts Dienvidkorejā - 23,6 Mbps, Japānā - 14,6 Mbps, Hongkongā - 13,3Mbps, Šveicē - 12,7 Mbps un Nīderlandē - 12,4 Mbps.

SAMAZINĀS PĀRPALIKUMS: Tradicionāli katru gadu pirmajos mēnešos kopbudžetā veidojas pārpalikums, arī šogad piecos mēnešos izveidojies pārpalikums - 80 miljonu eiro apmērā. Tomēr salīdzinājumā ar pagājušā gada atbilstošo periodu pārpalikums ir būtiski samazinājies, proti, pērn šajā periodā pārpalikums bija 266,2 miljoni eiro.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.