Lūdz atsaukties teju visu asins grupu donorus

© Kaspars Krafts

Valsts asinsdonoru centrs (VADC) šonedēļ aicina donorus būt īpaši atsaucīgiem, jo vairāku grupu asinis centrā ir zemā daudzumā.

Kā liecina VADC mājaslapā publiskotā informācija, šobrīd pietiekami ir tikai B pozitīvo un AB pozitīvo asins grupu krājumi. Savukārt 0 un A rēzus pozitīvo, kā arī O, A, B un AB negatīvo asiņu krājumi ir nelieli.

Šonedēļ VADC plānoti desmit izbraukumi pie donoriem visā Latvijā, un tāpat kā līdz šim asinis varēs ziedot arī VADC telpās Rīgā, Sēlpils ielā 6. Turpmāk gan centrā donori tiks gaidīti mainītā darba laikā, proti, pirmdienās un ceturtdienās no plkst.9 līdz 19, otrdienās un trešdienās no plkst.9 līdz 17 un piektdienās no plkst.9 līdz 15.

Pirmie divi šīs nedēļas VADC izbraukumi notiks jau šodien. Viens no tiem Kuldīgā, Pilsētas laukumā 4, no plkst.10 līdz 13, bet otrs Rīgā, pie Dailes teātra, no plkst.10 līdz 15.

Rīt, 1.jūlijā, no plkst.9 līdz 13 donori tiks gaidīti Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā Rīgā, Pērses ielā 2, kā arī Ilūkstes kultūras namā Ilūkstē, Brīvības ielā 12, no plkst.9 līdz 13.

Trešdien no plkst.10 līdz 15 notiks specializētā donoru autobusa izbraukums pie tirdzniecības parka "Alfa".

Savukārt ceturtdien, 3.jūlijā, donori aicināti ziedot asinis veselības centrā "Aura" Rīgā, Nīcgales ielā 5, no plkst.10 līdz 14, kā arī specializētajā donoru autobusā pie SIA "Lattelecom", Gunāra Astras ielā 2, no plkst.12 līdz 16, un Maltā, Maltas Skolēnu interešu centrā, Parka ielā 20, no plkst.9 līdz 13.

Pēdējais šīs nedēļas VADC izbraukums notiks piektdien, 4.jūlijā, pie SIA "Tele 2" Rīgā, Mūkusalas ielā 41b, kur no plkst.11 līdz 15 atradīsies specializētais donoru autobuss.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.