DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© publicitātes

Dienas svarīgākie notikumi.

NAV UZLABOJUMU: Ukrainas prezidents Petro Porošenko ir gatavs uz 72 stundām pagarināt vienpusēji izsludināto uguns pārtraukšanu, kuras termiņš beidzas piektdienas vakarā.

EIROPAI : tomēr  būs Žans Klods Junkers, kurš piektdien izvirzīts Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatam.

NEBAIDĀS NO KRIEVIJAS DUSMĀM: Šodien Briselē parakstīti Eiropas Savienības (ES) asociācijas līgumi ar Gruziju, Moldovu un Ukrainu, kas paredz ciešu politisko asociāciju un ekonomisko integrāciju ar ES, stiprinot demokrātiju, tirgus ekonomiku, kā arī labu pārvaldību reģionā.

PRĀTĪGS SOLIS: Krievija piektdien pagaidām neskaidru iemeslu dēļ atlikusi jaunās paaudzes raķetes "Angara" izmēģinājumu.

SĒRGA: Krāslavas novada Robežnieku pagasta saimniecībā, kurā cūkām tika konstatēts Āfrikas cūku mēris, visas cūkas ir nokautas un sadedzinātas. Saimniecības teritorijā tiekot veikta primārā dezinfekcija. Pašlaik tiekot pārbaudītas arī robežsargu atrastās beigtās mežacūkas.

KUR MĀCĪTIES?: Skolu reitingā visaugstāk novērtēta Rīgas Valsts 1.ģimnāzija (RV1Ģ), liecina Ata Kronvalda fonda izstrādātais skolu reitings 2014.gadam. RV1Ģ, kura reitinga pirmo vietu ieņem jau vairākus gadus, novērtēta ar 140,23 punktiem, kas teju trīs reizes pārsniedz nākamā sekotāja - Daugavpils Krievu vidusskolas-liceja - rādītājus. Licejs reitingā ierindojies otrajā vietā ar 53,01 punktu. Trešo vietu reitingā ieņem Rīgas Franču licejs.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.