Līgo svētkos kāds vadītājs pie stūres sēdies ar 3,17 promilēm

© F64 Photo Agency

Promiļu rekordu svētku brīvdienās uzstādījis kāds 1961.gadā dzimis vīrietis Nīcas novadā, kurš pie auto stūres bija sēdies 3,17 promiļu reibumā, informē Valsts policijas preses pārstāve Zane Arāja.

Valsts policija norāda, ka dzērājšoferim nebija arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesību.

LETA jau ziņoja, ka Valsts policijas darbinieki visas svētku brīvdienas strādāja pastiprinātā režīmā, kontrolējot, vai autovadītāji pie stūres nav sēdušies reibumā.

Neskatoties uz plašajiem policijas aicinājumiem un brīdinājumiem, sešās dienās, laikā no 20. līdz 25.jūnijam, policijas darbinieki aizturēja 109 autovadītājus, kas bija izvēlējušies sēsties pie stūres reibumā, norādīja Arāja.

Vairāk nekā 60% no aizturētajiem vadītājiem konstatētais reibums bijis visai ievērojams, proti, lielāks par vienu promili. No kopējā reibumā aizturēto autovadītāju skaita 12% ir bijušas sievietes, un visvairāk autovadītāju reibumā aizturēti vecumā no 31 līdz 50 gadiem.

Kā norādījis Valsts policijas Satiksmes drošības pārvaldes priekšnieks Normunds Krapsis, policija priecājas, ka šajos svētkos ir iztikts bez bojāgājušajiem. Vienlaikus Krapsis norādījis, ka tomēr ir skumji, ka tik daudzi autovadītāji izvēlējušies riskēt ar savām un līdzbraucēju dzīvībām, sēžoties pie stūres reibumā.