Bibliotēkās būs TV apmācības punkti

Līdzās grāmatām desmit Latvijas bibliotēkās drīzumā būs arī televizori, un ikviens interesents varēs uzzināt visus interesējošos jautājumus par jauno televīzijas apraidi, kuru paredzēts ieviest nākamgad. Apmācības kursu par to, kas ir jaunā apraide, kā tā darbojas un kas nepieciešams, lai varētu redzēt virszemes televīziju, pašlaik apgūst 1800 bibliotekāru.

"Bibliotēkām Latvijā strauji mainās statuss. Šodien blakus grāmatām ir datori, internets, datu bāzes un ciparu televīzija.

Bibliotēka ir zināšanu apmaiņas centrs, tāpēc mūsdienīgam bibliotekāram ir jāspēj cilvēkam sniegt informāciju par dažādiem mūsdienu pakalpojumiem, tai skaitā internetu un ciparu televīziju," norāda Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

Valsts aģentūra Kultūras informācijas sistēmas ir saņēmusi desmit televizorus, virszemes televīzijas dekoderus un citu ciparu televīzijas signāla uztveršanai nepieciešamo tehniku, lai bibliotekāri varētu apmācīt apmeklētājus jaunās tehnoloģijas lietošanā. Tie atradīsies bibliotēku mācību centros Jelgavā, Liepājā, Ogrē, Daugavpilī, Gulbenē, Valmierā, Ventspilī, Preiļos un divās bibliotēkās Rīgā.

Svarīgākais