Jūnijā gaisa temperatūra bijusi zem normas

© F64

Jūnija otrajā dekādē gaisa temperatūra bija 2,2 grādus zem normas, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Visu periodu vidējā gaisa temperatūra turējās zem normas, vien 11.jūnijā tā bija 1,4 grādus virs normas. Pēc tam turpmākajās dienās laiks bija vēsāks par ilggadīgajiem vidējiem rādītājiem, viszemāko atzīmi - 6 grādus zem normas - sasniedzot 17.jūnijā, kad dienā gaisa temperatūra bija vien plus 11, plus 16 grādi. 17. 18. un 19.jūnija naktīs atsevišķās vietās pat uzstādīti konkrēto novērojumu staciju jauni minimālās gaisa temperatūras rekordi šiem datumiem.

Aizvadītā dekāde izcēlās arī nokrišņu daudzuma ziņā - tas bija 163% no normas. Lietus bija gandrīz katru dienu gandrīz visā valsts teritorijā. Visvairāk lija Ogres novada Lielpēčos - tur dekādes nokrišņu plāns pārsniegts vairāk nekā četras reizes. Savukārt Latgale bija vienīgais no reģioniem, kur nokrišņu daudzums bija zem normas - 68%-99%.

Visstiprākās vēja brāzmas otrajā dekādē fiksētas 17.jūnijā Kurzemē, kur vēja ātrums sasniedza 17-19 metrus sekundē, bet Austrumlatvijā - 20 metrus sekundē.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais