DIENAS SVARĪGĀKO NOTIKUMU KOPSAVILKUMS

© F64 Photo Agency

Šodienas svarīgākie notikumi

ATPAKAĻ APRAIDĒ: No šodienas "Lattelecom" interaktīvajā televīzijā atkal būs pieejams kanāls TV3. To paredz starp SIA "TV3 Latvia" un SIA "Lattelecom" panāktā vienošanās. Kā norādīts TV3 paziņojumā, "puses ir apmierinātas ar faktu, ka izdevies panākt ilgtermiņa vienošanos un kanāla TV3 pieejamība "Lattelecom" interaktīvās televīzijas lietotājiem bijusi ierobežota tikai mazliet vairāk nekā divus mēnešus".

ATKAL UZLIESMO MĒRIS: Kādā piemājas saimniecībā Dagdas novadā 22. jūnijā mājas cūkām konstatēts klasisko cūku mēri. Saimniecība atrodas teritorijā, kura jau no 2012.gada oktobra definēta kā klasiskā cūku mēra inficēta teritorija.

MIERĪGA LĪGOŠANA: Šogad Līgo svētku brīvdienās mediķi saņēmuši mazāk izsaukumu nekā pērn, kas, visticamāk, skaidrojams ar vēso un lietaino laiku. Ja iepriekšējā gadā Līgo svētkos 28 cilvēki guva ar atpūtu pie ugunskura saistītas traumas, turklāt īpaši smagas, tad šogad dažādus savainojumus šādi guvuši 11 cilvēki. Par laimi, arī traģisku negadījumu uz ceļiem un ūdeņiem nav bijis.

SKUMJI SVĒTKI: Svētku laikā Latvijas glābējsilītēs atstāti trīs bērniņi- divi Rīgā un viens Madonā. Šī ir pirmā reize projekta vēsturē, kad piecu dienu laikā glābējsilītēs ievietoti trīs mazuļi.

POLICIJA NEGUĻ: Četrās svētku dienās tika pārbaudīti 34 240 un pieķerti 66 dzērājšoferi. Jāņu dienā, 24. jūnijā, policija pārbaudījusi 28 356 transportlīdzekļu vadītājus. Kopumā svētku brīvdienās fiksētas 32 avārijas ar cietušajiem, kurās cietuši 44 cilvēki. Vienīgais avārijās bojāgājušais fiksēts garo brīvdienu pašā ieskaņā pie Dobeles, kur Penkules pagastā patlaban vēl nenoskaidrots vadītājs nenovaldīja "Volvo" markas automašīnu, kā rezultātā tā nobraukusi no ceļa un apgāzusies. Negadījumā bojā gāja kāds 1967.gadā dzimis vīrietis.

UKRAINA RUNĀS TIKAI UKRAIŅU VALODĀ: Ukrainas prezidents Petro Porošenko, tiekoties ar pašvaldību un valsts struktūru pārstāvjiem, paudis viedokli, ka Ukraiņu valoda Ukrainā arī turpmāk būs vienīgā valsts valoda.

SANKCIJAS PRET KRIEVIJU: Eiropas Savienība (ES) no trešdienas aizliegusi importu no Krimas un Sevastopoles, tādējādi reaģējot uz Krievijas īstenoto Krimas aneksiju.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.