Nīcā notiks pirmais Latvijas jauniešu vokāli instrumentālo ansambļu festivāls

© Scanpix

Sestdien, 5.jūlijā, no plkst.14 Nīcas parkā notiks Latvijas jauniešu vokāli instrumentālo ansambļu festivāls "Nīca skan", kurā uzstāsies 11 mūziķu grupas un notiks citas saistošas aktivitātes, bet vakarā no plkst.22 būs zaļumballe dalībniekiem un apmeklētājiem.

Nīcas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Gunita Šime aģentūru LETA informēja, ka ideja organizēt šādu festivālu radās Nīcas vidusskolas grupai "The Spirit", kas jau divus gadus ar labiem panākumiem startē Latvijas kolektīvu skatēs.

"Viņi guvuši pašvaldības un vairāku sponsoru finansiālu atbalstu pasākuma rīkošanai un sadarbībā ar novada domi, Jauniešu centru un Pieaugušo izglītības centru risina organizatoriskos jautājumus," skaidroja pašvaldības pārstāve.

Festivālā piedalīsies dažādu stilu mūzikas izpildītāji dažādām gaumēm un vecumam - "Crazy Strawberry" no Liepājas, "Jautrie draudziņi" no Ventspils, "Jautrie draugi" no Ventspils, "The Gurange" no Valkas, "Silver Rain" no Liepājas, "Green Neon" no Cesvaines, "DATL" no Gulbenes, "Green Step" no Rīgas un "Rock Teens" no Venstpils.

Pasākumā piedalīsies arī Ventspils Centra sākumskolas zvanu ansamblis, grupa "Peacefull Huligans" un citi. Zaļumballē spēlēs grupa "Day Whitout Brake", informēja Šime.

Viņa skaidroja, ka festivāla rīkotājs - Nīcas vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis "The Spirit" - darbojas jau otro gadu Andra Ločmeļa vadībā. Grupas sastāvā ir astoņi dalībnieki - Amanda Ķūse, Anete Veidele, Sabīne Pūķe, Sintija Tauvēna, Laura Bērziņa, Justīne Siksna, Karīna Nolle un grupas jaunpienācējs Gundars Timbra, jo sastāvs pēc pirmā darbības gada ir mazliet pamainījies.

Grupa veiksmīgi piedalījusies vairākos pasākumos, konkursos un labdarības koncertos. Kolektīva vislielākie panākumi jau otro gadu ir Latvijas Izglītības ministrijas rīkotajā festivālā-konkursā, kur iegūta 3.vieta Latvijas mērogā jauno vokāli instrumentālo ansambļu kategorijā. Grupai nozīmīgs notikums pieredzes gūšanā bija uzstāšanās kopā ar Intaru Busuli.

"Latvijā vokāli instrumentālo ansambļu kustība pamazām arvien vairāk attīstās, bet iespējas izpausties un spēlēt ir salīdzinoši mazas. Mēs secinājām, ka paši varam radīt gan sev, gan citiem iespēju attīstīties un spēlēt. Tā kopīgi pēc vairāku mēnešu darba nonācām pie idejas par ikgadēja festivāla rīkošanu - "Nīca skan"," pauda Nīcas grupas dalībnieki.

Šī festivāla mērķis esot radīt iespēju attīstīties, pilnveidoties, gūt zināšanas un pieredzes apmaiņu grupu vidū. Pasākums plānots, lai tajā varētu piedalīties jauniešu kolektīvi no visas Latvijas. Katrs kolektīvs uzstātos ar 15-20 minūšu programmu, kurā iekļautu pašsacerētu dziesmu, kas dalībniekiem uzliek zināmu grūtības pakāpi.

Svarīgākais