KNAB šonedēļ veicis kratīšanu LDz vidēja līmeņa vadītāja kabinetā

© Nra arhīvs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki otrdien, 17.jūnijā veikuši kratīšanu kāda VAS "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) vidēja līmeņa vadītāja kabinetā, apstiprināja LDz pārstāvis Māris Ozols.

"LDz patlaban sadarbojas ar KNAB un sniedz visu pieprasīto informāciju, taču sīkāk šo jautājumu varētu komentēt pats KNAB, mums nav tādu tiesību," skaidroja Ozols.

Viņš nezināja, vai šajā lietā ir kāds aizturētais, bet sacīja, ka KNAB darbinieki ir izņēmuši no kabineta dokumentus un datortehniku.

"Vairāk informācijas mums nav, arī LDz grib noskaidrot šīs lietas apstākļus," piebilda Ozols.

Portāls "Pietiek.com" vēsta, ka kratīšana varētu būt notikusi pie LDz darbinieka, kurš saistīts ar vidējiem un nelieliem iepirkumiem, piemēram, par uzņēmuma remontdarbiem.

Latvijā

“Tas viennozīmīgi ir valsts drošības jautājums,” pēc notikušā konkursa vērtējot atteikumu reģionālajiem medijiem piešķirt Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda līdzekļus digitalizācijai, teic Latvijas preses izdevēju asociācijas (LPIA) valdes priekšsēdētāja vietnieks un atbildīgais par reģionālajiem medijiem Guntars Līcis. Daudziem medijiem tas nozīmēs darbības pārtraukšanu. Taču bez reģionālajiem medijiem veidosies dezinformācijas zonas, ko ar savu saturu piepildīs ienaidnieki. Un to mums ir daudz.

Svarīgākais