Bruņotie spēki no prāmja "Isabelle" evakuē pasažieri

© f64

Vakar ap plkst.20 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs no prāmja "Isabelle" kapteiņa saņēma informāciju par kādam pasažierim nepieciešamu tūlītēju medicīnisku evakuāciju, informēja Aizsardzības ministrijas Militāri publisko attiecību departamentā.

Kapteinis informēja, ka 40 gadus vecam Igaunijas pilsonim radušās veselības problēmas, tāpēc nepieciešama tūlītēja viņa transportēšana uz tuvāko medicīniskās aprūpes iestādi palīdzības sniegšanai. Koordinācijas centrs norīkoja Gaisa spēku aviācijas bāzi nekavējoties veikt medicīnisko transportēšanu ar helikopteru "Mi-17". Tāpat koordinācijas centrs sazinājās ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, lai dienests norīkotu dežūrējošo ārstu, kurš ar helikopteru dotos uz kuģi.

Plkst.20.35 helikopters nosēdās pie medicīniskās aprūpes iestādes Rīgā, Gaiļezerā, kur uzņēma medicīniskās brigādes ārstu. Plkst.21.43 helikopters uz borta pacēla kuģa "Isabelle" pasažieri, kuru plkst.22.15 nogādāja Gaiļezerā.

Militāri publisko attiecību departaments norāda, ka pēdējo dienu laikā šis jau ir otrais gadījums, kad no prāmja "Isabelle" tiek evakuēts pasažieris ar veselības problēmām. Līdzīga situācija notikusi 17.jūnijā plkst.2.50, kad Zviedrijas meklēšanas un glābšanas helikoptera apkalpe uzņēma kritiskā stāvoklī esošo pasažieri, lai transportētu uz medicīnisko iestādi Stokholmā.

Toreiz arī bruņoto spēku helikopters "Mi-17" atradās paaugstinātā gatavībā, lai nepieciešamības gadījumā operācijā iesaistītos kā rezerves helikopters. Operāciju koordinēja Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs.

Savukārt plkst.16.55 koordinācijas cents norīkoja Jūras spēku flotiles kuģi veikt kādas laivas meklēšanu netālu no ieejas Ventspils ostā. Iepriekš saņemtā informācija liecināja, ka laivai ar diviem apkalpes locekļiem radušās problēmas ar tās vadību. Atrastās laivas apkalpe apstiprināja, ka palīdzība tai nav nepieciešama, tāpēc meklēšanas operācija tika pārtraukta.

Latvijā

No šī gada oktobra Latvijā stāsies spēkā jauns regulējums, kas aizliegs izmantot vissezonas "M+S" riepas ziemas periodā, tā vietā nosakot nepieciešamību izmantot riepas, kas marķētas ar "kalns un sniegpārsliņa" simbolu. "Drošas braukšanas skolas" vadītājs Jānis Vanks skaidro, ka "kas der visam, neder nekam", uzsverot, ka vissezonas riepas nav pietiekami efektīvas Latvijai raksturīgajos sniega un ledus apstākļos, un ņemot vērā, ka riepu kvalitāte ir būtiska drošībai, jaunais regulējums ir atbilstošs un loģisks.

Svarīgākais