Turpina atjaunot elektroapgādi Vidzemē un Latgalē

© F64

AS "Sadales tīkls" 83 elektromontieru brigādes turpina darbu elektroenerģijas piegādes atjaunošanai novados Vidzemē, Ziemeļvidzemē un Latgalē, kur tā traucēta spēcīgo vēja brāzmu un nepastāvīgo laika apstākļu dēļ, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja uzņēmumā.

Šodien līdz plkst.17 elektroapgāde spēcīgu vēja brāzmu dēļ vēl traucēta aptuveni 5000 klientiem, tajā skaitā - Mazsalacas, Balvu, Gulbenes, Valkas, Raunas, Rēzeknes, Daugavpils novadā.

Tāpat "Sadales tīkla" brigādes turpina strādāt pastiprinātā režīmā, novācot spēcīgā vēja ietekmē lūzušos kokus no elektrolīnijām, labojot vadus un mainot elektrolīniju balstus.

Avārijas atslēgumu novēršanā iesaistītas 83 brigādes ar 190 elektromontieriem. Austrumos strādā 34 brigādes un 74 elektromontieri, ziemeļaustrumos - 32 brigādes ar 75 elektromontieriem, savukārt ziemeļos - 17 brigādes un 41 elektromontieris.

Avārijas atslēgumu gadījumā, lai nodrošinātu elektrodrošību atjaunošanas darbu, elektromontieriem ir papildus jāatslēdz elektrolīnijas posmi un jānodrošina elektroapgāde no citām transformatoru apakšstacijām, tāpēc ir laika periodi, kad bez sprieguma palikušo klientu skaits ir svārstīgs. Kad kāds no vidējā sprieguma bojājumiem ir novērsts, elektroapgāde tiek atjaunota plašākam klientu lokam.

"Sadales tīkla" elektromontieru brigādes šovakar strādās līdz vēlam vakaram un darīs visu iespējamo, lai klientiem atjaunotu elektroenerģijas piegādi.

AS "Sadales tīkls" aicina turpināt būt īpaši uzmanīgiem elektroiekārtu tuvumā un ziņot par bīstamām situācijām Klientu servisam pa diennakts bezmaksas tālruni 80200404.