Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Latvijā

Bijušais politiķis Edgars Zalāns Kuldīgā atklāj glaunu restorānu

© Kristaps Kuhaļskis F64

Kuldīgas vecpilsētā atklāts restorāns "Bangert's", kura izveidē investēti aptuveni 300 000 eiro, un viens no tā īpašniekiem ir politiķis, bijušais reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns.

Restorānu izveidojusi SIA "Pils iela", to apsaimnieko SIA "Exquisito", kurā 50% daļu pieder Andrim Putānam un pa 25% Edgaram Zalānam un Artim Rozītim.

Kā biznesa portālam pastāstīja Rozītis, restorāna izveidē ieguldīti aptuveni 300 000 eiro. Tā kā tas tikai nupat atklāts, precīzi aprēķini vēl nav veikti. Rozītis, Putāns un Zalāns esot domubiedri un labi paziņas jau sen, un visiem kopā ideja par šādu restorānu radusies jau pirms laba laika. Tagad plāns īstenots, norāda Rozītis.

Restorāns atrodas Pils ielā 1, blakus Kuldīgas novada muzejam Bangerta villai un atjaunotajam Pilsētas dārzam. Abās ēkas pusēs izveidotas āra terases un balkons 2.stāvā, no kura skatam paveras skats uz Ventas rumbu.

Telpu interjera autore ir Diāna Zalāne, un to iekārtošanā izmantotas antikvariāta mēbeles un citas. No restorāna vasaras terases iespējams vērot "Goldingen Knight Cinema" brīvdabas kino, kas tiek demonstrēts brīvdienās bez maksas.

Restorāna šefpavārs ir Aigars Sīlis, kas pavārmākslas prasmes pilnveidojis Rīgas restorānos un pasaules līmeņa konkursos.

Restorāna ēka celta 1828.gadā, to projektējis Kurzemes guberņas arhitekts Frīdrihs Šulcs kā Valsts kases Apriņķa nodaļu. 1920.gadā ēkā atradās Latvijas Bankas Kuldīgas nodaļa, bet padomju laikos tur bija dzīvokļi. Gadu gaitā ēka piedzīvojusi vizuālas pārmaiņas, taču nav zaudējusi vēsturisko veidolu un pamatīgumu, ir saglabāts dakstiņu jumts un senās koka sijas.