Vētras dēļ bez elektrības 4000 mājsaimniecību

© F64

Vētras dēļ bez elektrības palikušas 4000 mājsaimniecības, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja AS "Sadales tīkls".

"Sadales tīkls" šodien visā Latvijā veic plānotus elektrotīkla remontdarbus, kā arī papildus tiem Madonas, Aizkraukles, Jaunjelgavas, Cēsu un Limbažu apkārtnē, kur spēcīgais vējš izraisījis elektroapgādes traucējumus, veic bojājumu lokalizēšanu un novēršanu 0,4 kilovoltu (kV) un vidējā sprieguma 20 kV gaisvadu elektrolīnijās.

Pēc "Sadales tīkla" dispečeru sniegtās operatīvās informācijas, elektroapgāde brāzmainā vēja ietekmē plkst.12 bija traucēta aptuveni 4000 mājsaimniecībām.

Pastiprināta darba elektrotīklā dēļ situācija elektroapgādē varētu būt mainīga. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognozēm, brāzmainais vējš vakarā pierims.

"Sadales tīkla" speciālisti atgādina par drošību, kas īpaši jāievēro spēcīga vēja gadījumā, atrodoties elektrolīniju tuvumā. Spēcīga vēja ietekmē elektrolīnijā var iegāzties tās malā augošs koks vai ieķerties vēja nolauzts un nests zars, pārraujot elektrolīnijas vadu un radot apdraudējumu cilvēku dzīvībai.

Iedzīvotājiem, konstatējot bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā - uz elektrolīnijas nogāzies koks, pārrauti elektrolīnijas vadi -, nevajag tuvoties tai un nekavējoties jāziņo, zvanot uz "Sadales tīkla" klientu servisa diennakts bojājumu pieteikšanas bezmaksas tālruni 80200404.

Gadījumos, ja tiek traucēta elektroapgāde, par atslēgumu un tā novēršanas gaitu klienti tiek informēti ar īsziņas (SMS) palīdzību. Par bojājumiem SMS tiek sūtīti tikai uz datubāzē reģistrēto lietotāju norādīto kontakttālruni.

"Sadales tīkla" dispečeri seko līdzi situācijai vidējā sprieguma un zemsprieguma elektrolīnijās, operatīvi vadot bojājumu novēršanas darbu, savukārt uzstādītās IT sistēmas nodrošina informatīvo saiti ar klientiem, ziņojot par brīdi, kad elektroenerģijas piegāde klienta objektā ir atjaunota.

Latvijā

Dzelzceļa "Rail Baltica" projektā ir jāņem vērā, ka privātās un publiskās partnerības (PPP) modeļa izveide ir sarežģīta un laikietilpīga, trešdien "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijā sacīja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāre Baiba Bāne.

Svarīgākais