TIEŠRAIDE: Eksporta forums 2014

Šobrīd Latvijā notiek Eksporta forums 2014.

Foruma pirmajā dienā – 17. jūnijā Latvijas Nacionālās operas Jaunajā zālē ārvalstu un pašmāju lektori sniegs prezentācijas un aicinās diskutēt par reputācijas nozīmi ārvalstu tirgu iekarošanā, kā arī dos praktiskus padomus, kā ieiet un nostiprināties Rietumeiropas, Skandināvijas un Āzijas tirgos.

Lietuvas uzņēmuma "GetJar" dibinātājs Iļja Laurs (Ilja Laursas) sniegs prezentāciju par izglītību un uzņēmējdarbību Eiropā, Rīgas Biznesa skolas pasniedzējs Gregs Maters (Greg Mathers) runās par uzņēmējdarbības kultūru un kooperāciju ārvalstīs un starpkultūru biznesa metodēm, bet AS "Laima" vadītājs Rolands Gulbis un SIA "Pētījumu centrs SKDS" direktors Arnis Kaktiņš dalīsies reputācijas attīstīšanas pieredzē un stāstīs par reputācijas lomu, darbojoties ārzemēs. Ar praktiskiem eksporta padomiem iepazīstinās LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītāji Alīna Aščepkova (Japāna), Guntis Rubīns (Lielbritānija), Gints Janums (Zviedrija) un Gatis Ginters (Norvēģija). Dienas noslēgumā notiks Latvijas uzņēmēju paneļdiskusija par to, cik svarīgs ir prestižs, uzsākot uzņēmējdarbību ārvalstīs.

Foruma otrā diena – 18. jūnijs veltīts kontaktbiržai "Uzņēmēju individuālās tikšanās ar LIAA pārstāvniecību ārvalstīs vadītājiem", uzņēmējiem piedāvājot individuāli tikties ar interesējošo eksporta reģionu pārstāvjiem, kas sniegs konsultācijas, noderīgus padomus un kontaktus Baltkrievijā, Francijā, Japānā, Krievijā, Lielbritānijā, Lietuvā, Nīderlandē, Norvēģijā, Polijā, Ukrainā, Vācijā un Zviedrijā. Tiem uzņēmējiem, kas interesējas par starptautisko tehnoloģiju pārnesi un biznesa sadarbību ārvalstīs, kontaktbiržā būs iespēja tikties ar Eiropas Biznesa atbalsta tīkla darbiniekiem. Individuālās tikšanās notiks pēc iepriekš sastādīta grafika viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" zālē "Beta".

Svarīgākais