Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Latvijā

"Lattelecom" pērn nopelnījis 30,2 miljonus eiro

© f64

Sakaru kompānija SIA "Lattelecom" pērn strādājusi ar 30,2 miljonu eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Tā ir par 0,5 miljoniem eiro lielāka nekā 2012.gadā gūtā 29,7 miljonu eiro peļņa.

"Lattelecom" apgrozījums samazinājies par 12% - no 188,89 miljoniem eiro 2012.gadā līdz 165,61 miljonam eiro pērn.

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka pagājušais gads "Lattelecom" vērtējams kā veiksmīgs, galvenokārt pateicoties veiksmīgai "Lattelecom" stratēģijai, kā arī ekonomikas izaugsmei Latvijā.

Pērn "Lattelecom" uzvarēja izsludinātajā konkursā un ieguva tiesības nodrošināt Virszemes televīzijas maksas pakalpojumus līdz 2021.gadam. Pērn veiksmīgi pabeigta pāreja uz Interaktīvās TV jauno un tehnoloģiski moderno televīzijas portālu, palielināts TV kanālu skaits, kuros izmantojamas TV iespējas - arhīvs, raidījumu ieraksts, seriālu sēriju ieraksts.

Tāpat pagarināts dienu skaits arhīvā esošo raidījumu skatīšanai līdz septiņām dienām. 2013.gada sākumā TV arhīva un pauzes iespējas bija sešiem kanāliem, gada beigās - 33 kanāliem, TV ieraksta iespējas pagājušā gada sākumā bija 30 kanāliem, gada beigās jau 53 kanāliem. Iespēja attīt ierakstu uz raidījuma sākumu bija astoņiem kanāliem, bet gada beigās - 39 kanāliem. Kopumā jau vairāk nekā 53% Interaktīvās TV klientu lieto TV arhīva un ieraksta iespējas.

Arī 2013.gadā "Lattelecom" turpināja investēt līdzekļus optiskā tīkla izbūvē, lai nodrošinātu optiskās tehnoloģijas pieslēgumus mājsaimniecībām. "Lattelecom" optiskais internets patlaban ir pieejams vairāk nekā 476 000 mājsaimniecību visā Latvijā.

Pērn "Lattelecom" ieviesa jaunu interneta ātruma standartu, piedāvājot iedzīvotājiem interneta pieslēgumu ar ātrumu līdz vienam gigabitam sekundē. Savukārt vairāk nekā 12 500 esošajiem "Lattelecom" ADSL tehnoloģijas klientiem, kuri galvenokārt atrodas reģionos, piepilsētās vai privātmāju rajonos, tika palielināts interneta ātrums, veicot tehnoloģijas maiņu uz VDSL.

Tāpat vadības ziņojumā norādīts, ka pērn iedzīvotājiem kļuva pieejams bezmaksas "WiFi" internets 2000 vietu visā Latvijā. Tā, piemēram, bezmaksas "WiFi" punkti tika ierīkoti Rīgas parkos, kā arī 15 reģionu pašvaldībās tika atklāti "WiFi" soliņi. "Lattelecom" "WiFi" lietotāju skaits 2013.gada laikā ir trīskāršojies, sasniedzot vairāk nekā 60 000 unikālo lietotāju mēnesī.

"Lattelecom" 2013.gadā realizēja vairākus liela mēroga projektus valsts un pašvaldību sektorā. AS "Latvijas Valsts meži" veikta esošā korporatīvā datu tīkla modernizācija 47 pieslēguma punktos un rezervētas infrastruktūras izveidošana starp centrālo pieslēgumu un datu centriem. Tieslietu ministrijas Tiesu administrācijas aģentūras videokonferenču attīstības projekta gaitā esošās videokonferenču sistēmas papildinātas ar jaunām iekārtām, kā arī uzstādīti jauni videokonferenču komplekti tiesās un Tieslietu ministrijas pakļautības iestādēs.

2013.gada 24.aprīlī "Lattelecom" ekspluatācijā nodeva Ziemeļeiropā pirmo "TIERIII" sertificēto datu centru "Dattum". Pasaulē pieejami 62 šāda līmeņa centri, no tiem Eiropā tikai pieci. Šis vērienīgais investīciju projekts līdz ar datu pārraides tīkliem "Transbaltic Gateway" un "BalticNet" ļauj Latvijai kļūt par datu pārraides tranzītvalsti starp Eiropu un NVS valstīm.