Latvijas Zaļais punkts aicina iedzīvotājus līgot videi draudzīgi

© F64

Arī svinot Jāņus, nevajadzētu aizmirst par vides saudzēšanu, neatstājot atkritumus dabā un nededzinot plastmasas iepakojumus, atgādina uzņēmums "Latvijas Zaļais punkts".

Jāņu svinēšanas laikā palielinās ne vien preču patēriņš, bet arī dažādu atkritumu daudzums, kas nereti tiek atstāti līgošanas vietā un kaitē videi, aģentūru LETA informēja AS "Latvijas Zaļais punkts" pārstāve Dace Jansone.

Lai videi nenodarītu kaitējumu, iedzīvotājiem atkritumus, tostarp izlietoto iepakojumu, vajadzētu nogādāt līdz atkritumu šķirošanas konteineriem. Uzņēmums atgādina, ka plastmasas pudeles, papīrs, kartons, dzērienu skārda bundžas ir jāmet dzeltenajos šķirošanas konteineros, bet stikla pudelēm un burkām ir paredzēti zaļie šķirošanas konteineri.

Svētku vakarā un naktī neiztiek bez ugunskuru kurināšanas, taču jāatceras, ka izlietoto plastmasas iepakojumu nav vēlams kurināt. Šis materiāls satur sēru un hloru, līdz ar to degšanas procesā izdalās indīgas vielas - dioksīni. Uzkrājoties organismā, šīs vielas negatīvi iedarbojas uz cilvēka reproduktīvo un nervu sistēmu.

Dzērienu plastmasas pudeles un plastmasas maisiņus iespējams nodot otrreizējai pārstrādei, kur jau reiz izlietotais iepakojums kļūst par jaunu izejvielu iepakojuma ražošanai.