Daļēji atjauno satiksmi smagās avārijas vietā uz Rīgas-Daugavpils šosejas

Šodien pēc plkst.16 daļēji atjaunota satiksme uz šosejas Rīga-Daugavpils, kur šodien notika smaga avārija, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja vecākā inspektore Linda Neimane-Zobena.

Satiksme pagaidām atjaunota vienā joslā, kurā satiksmi regulē policija.

Kā ziņots, šodien ap plkst.13.35 uz šosejas Rīga-Daugavpils desmit automašīnu sadursmē gāja bojā viens cilvēks un viens cilvēks cieta. Avārijas dēļ tika bloķēta satiksme abos virzienos.

Autoceļa Rīga-Daugavpils 94.kilometrā sadūrās desmit automašīnas.

Ceļu satiksmes negadījumā cieta un ar politraumu slimnīcā nogādāts automašīnas ''Opel Calibra'' vadītājs, 1978.gadā dzimis vīrietis. Savukārt no gūtajām traumām notikuma vietā nomira minētās automašīnas pasažieris - 1988.gadā dzimis vīrietis.

Avārijā iesaistītas arī divas kravas automašīnas ''DAF'' un ''MAN'', bet pārējās ir apvidus un vieglās automašīnas.

Pēc Neimanes-Zobenas teiktā, ceļu satiksmes negadījums notika, vadītājam neievērojot braukšanas ātrumu atbilstoši meteoroloģiskajiem apstākļiem.

Latvijā

Inovāciju, radošuma un sadarbības pasākums “Baltic AI Hack, Gen AI Hackathon” Rīgas Tehniskajā universitātē notika no 4. līdz 6. oktobrim un pulcēja studentus no visām Baltijas valstīm. Studentu uzdevums bija risināt reālās dzīves problēmas, izmantojot mākslīgā intelekta spēku. Viņi izstrādāja novatoriskus risinājumus tādās jomās kā dizains, mārketings un uzņēmējdarbība.