Uzņēmēji interesējas, kā iekšlietu sistēmas dienesti nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību

Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) šodien tikās ar uzņēmēju pārstāvjiem, kurus interesējis, kā iekšlietu sistēmas dienesti patlaban nodrošina sabiedrisko kārtību un drošību valstī.

Tikšanās laikā pārrunāti uzņēmējiem aktuāli ar drošību saistīti jautājumi, tostarp kontrabandas preču izplatība un fiktīvu uzņēmumu veidošana, ar mērķi izkrāpt līdzekļus, un pasākumi, ko iekšlietu sistēmas dienesti veic, lai to risinātu, aģentūru LETA informēja Iekšlietu ministrijas (IeM) preses pārstāvis Mareks Matisons.

"Uzskatu, ka šāda dialoga veidošana ar uzņēmējiem ir nepieciešama, jo savstarpēja izpratne par mūsu pārstāvēto jomu darbības pamatprincipiem sekmē veiksmīgāku sadarbību starp uzņēmējiem un tiesībsargājošo iestāžu pārstāvjiem un nodrošina labāka rezultāta sasniegšanu," teica iekšlietu ministre.

Uzņēmēji izteica atbalstu tiesībsargājošajām iestādēm un darbam, ko tās veic. Ministre un uzņēmēji vienojās šādas tikšanās rīkot regulāri, nepieciešamības gadījumā piesaistot arī atbildīgās amatpersonas no iekšlietu sistēmas.

Šajā tikšanās reizē no IeM piedalījās Mūrniece, ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un Valsts policijas priekšnieks Valdis Voins, savukārt no uzņēmēju puses - būvfirmas "Re&Re" valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš, AS "Rīgas piena kombināta" padomes priekšsēdētāja vietnieks Atis Sausnītis, AS "Rīgas Centrāltirgus" valdes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš, Latvijas Darba devēju konfederācijas viceprezidents Ivars Strautiņš, Latvijas viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis un VAS "Latvijas valsts meži" prezidents Roberts Strīpnieks.

Svarīgākais