Uz Positivus Dabas skatuves paredzēti muzikāli, teatrāli un literāri priekšnesumi

© F64 Photo Agency

Uz "Positivus" festivāla "Dabas skatuves" uzstāsies grupa "Sūdi", apvienība "100 baltas dvēseles" un citi pašmāju mūziķi, kā arī notiks interaktīvi improvizācijas un komēdiju šovi, deju priekšnesumi, teātra izrāde un literātu lasījumi, informē festivāla rīkotāju pārstāve Linda Igolniece.

Grupa "Sūdi", kas 2012.gada "Positivus" festivālā iemantoja plašu cienītāju pulku, atgriežas pie festivāla faniem arī šogad. Kā grupa pati izsakās - viņi ir Latvijas latviešu grupa ar uzsvaru uz "Latvijas". Grupa atskaņo smeldzīgu postroku ar sevišķu pietāti pret Latvijas zemi.

Tāpat uz "Dabas skatuves" uzstāsies "100 baltas dvēseles" - grupas kodolam paliekot nemainīgam, muzikālajā apvienībā arvien piesaistīti dažādi mākslinieki, kuri katram koncertam piešķīruši citādu skanējumu un vizuālo atmosfēru. Grupas uzstāšanos papildinās arī īpašs vizuālais noformējums un projekcijas. Apmeklētājiem kāpu zonā būs iespēja justies apgarotiem, veldzējoties skaistās mūzikas harmonijā.

Muzikāli pārsteigs arī apvienība "Rubenis, Eihmanis un Helmss", kurā īpaši šī gada "Positivus" festivālam apvienojušies ģitārists Edgars Rubenis, bundzinieks Edgars Eihmanis un kādreizējās grupas "Aparāts" līderis dānis Pēteris Helmss. Būtiska loma apvienības priekšnesumā būs improvizācijai, eksperimentiem ar skaņu un laiku.

"Svema", kurā spēlē arī Latvijas "shoegaze" žanra pamatlicēji, mūziķi Ints Barkāns un Sergejs Jaramišjans, ar savu hipnotizējoši atvērto, melodisko skanējumu stāsta atklāti par dzīvi un "Gaismas jūtīgajiem materiāliem", kas ir viņu šā gada maijā izdotais albums. Ar dziesmu tekstiem krievu valodā grupa veido vienotu hipnotiski plūstošu un sapņainu skanējumu ar neatvairāmu eksistenciālu skumju piesitienu.

Tāpat "Dabas skatuves" muzikālo sadaļu krāšņāku padarīs grupas "Saule", "ENIYE", "Momend", "Kasetes", Laima Dimanta, "Waterflower", "Colin Johnco" un dziesminiece Alise Joste, kā arī unikāli VJ seti, ko sniegs "Y Silent" un Indriķis Ģelzis. Īpašu performanci sestdienas naktī piedāvās VJ apvienība "VJ’s Take The Lead", kuras sastāvā redzēsim "Kodek", "ansis", VJ Ina Vare, VJ Linda Konone, kā arī VJ Katrīna Neiburga.

Par smaidiem un labām emocijām šogad rūpēsies improvizācijas teātris "N20", "Comedy Latvia", "Art-i-Šok", "Nerten" un Rīgas Improvizācijas teātris. Rīta izkustēšanos jau otro gadu nodrošinās "I-Dejas māja", dejas baudījumam palīdzēs ļauties Katrīnas Albužes laikmetīgās dejas izrāde "Kurp Es", savukārt "Dirty Deal teatro" radošā komanda piedāvās vienu no savām 2014.gada spilgtākajām izrādēm - "Dienas Varonis", ko veidojis režisors Ģirts Šolis.

Jau ziņots, ka "Positivus'' festivāls Salacgrīvā šogad notiks trīs dienas - 18.jūlijā, 19.jūlijā un 20.jūlijā. Festivālā uzstāsies arī "Kraftwerk", "Bastille", Ellija Goldinga, "The Kooks", "The 1975", "Daughter", Laura Mvula, "Junip", "Temples", "Of Montral", "MØ", "You me at six", "Kid Karate", "Birth of joy", ''King Charles'', "Pompeya", "FM Belfast", "Elbow", Anna Kelvi, "Future Islands", "AlunaGeorge", Čets Feikers, "NONONO", kā arī "And so I watch you from afar", "The Horrors", "A-Trak" un "Just Blaze".

Festivāla trīs dienu biļete bez telts vietas patlaban maksā 57 eiro, ar telts vietu - 63 eiro. Biļetes nopērkamas "www.positivusfestival.com", "Biļešu servisa" kasēs un "Nordea" bankomātos. Tuvojoties festivālam, biļešu cena pieaugs.

Latvijā

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonas meklē bezvēsts prombūtnē esošo 1953.gadā dzimušo Elenu Fedorovu, kura vakar, 19.septembrī ap pulksten 12.00 izgāja no savas dzīvesvietas Liepājā, Siļķu ielā un līdz šim brīdim viņas atrašanās vieta nav zināma.

Svarīgākais